22/01/202119:54

Πύργος: Εκπρόσωποι των κυνηγών της Ηλείας επισκέφθηκαν την Δρ. Διονυσία Αυγερινοπούλου για την απαγόρευση του κυνηγιού

Επίσκεψη στην βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη τα ιδρυτικά μέλη των κυνηγετικών συλλόγων της Ηλείας (Πύργου, Αμαλιάδας, Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας, Βουπρασίας, Ζαχάρως, Κρεστένων, Λεχαινών) και της κυνηγετικής ομοσπονδία , για να της μεταφέρουν τις αντιδράσεις από την απόφαση για παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και συζητηθεί δια ζώσης το ζήτημα με απώτερο σκοπό να δοθεί μια λύση και να μεταφερθούν τα αιτήματά τους στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη

Οι κυνηγοί της Ηλείας ευχαρίστησαν την κα Αυγερινοπούλου για την άμεση ανταπόκριση της , προκειμένου να ενημερώσουν για το πρόβλημα της αναστολής του κυνηγιού και τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα η κυβέρνηση που εκπροσωπεί.

Αρχικά αναφέρθηκαν στο Μάιο του 2018, όπου ο κ. Μητσοτάκης ήταν αρχηγός αντιπολίτευσης και στην τότε συνάντηση με την ΚΣΕ , η οποία κυμάνθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, με τον αρχηγό της ΝΔ να ασκεί με προσοχή τους προβληματισμούς των κυνηγών, ενώ , όπως είπαν, φάνηκε πολύ ενημερωμένος και έδειξε ενδιαφέρον, πράγμα που τους χαροποίησε ιδιαίτερα και υποσχέθηκε ότι θα τους ακούσει και ότι οι αποφάσεις θα παίρνονται από κοινού. «Στηρίξαμε τη Νέα Δημοκρατία για ένα καλύτερο μέλλον και τις κυνηγετικές οργανώσεις και σήμερα μας βρίζουν, ο κ. Χατζηδάκης δεν μας δέχθηκε ποτέ» , είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, ενώ συνέχισε στο ζήτημα της ρυθμιστικής λέγοντας χαρακτηριστικά  και κατέληξε: Μιλάμε για  μια απόφαση χωρίς την στοιχειώδη τεκμηρίωση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την επιστημονική άποψη, χωρίς να πλησιάζει καν την λογική, πολύ απλά “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν”…».

Η βουλευτής δήλωσε την στήριξή της στους  και με τη σειρά της εξήγησε τη στάση της Κυβέρνησης λέγοντας πως έχει ανασταλεί η μετακίνηση ακόμα και για την εργασία και πως η απόφαση στηρίχθηκε στην  υπόδειξη  της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για το πρώτιστο αγαθό της υγείας. Ενώ υποσχέθηκε στους συνομιλητές της πως θα μεσολαβήσει το συντομότερο δυνατό να ορισθεί μια συνάντηση με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού που ειδικεύεται σε θέματα περιβάλλοντος, συμπεριλαμβάνοντας και την ασχολία αυτή του κυνηγιού.

Οι εκπρόσωπο των κυνηγετικών συλλόγων τόνισαν με τη σειρά τους: «Με έκπληξη διαπιστώσαμε, μετά, ότι  σε τηλεοπτικές δημοσιογραφικές εκπομπές, σε συγκεκριμένη ερώτηση   που απευθυνόταν σε μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για την ‘’αναγκαιότητα’’ της απαγόρευσης του κυνηγίου και του ψαρέματος , αρκετοί λοιμωξιολόγοι διατύπωσαν τη θέση ότι δεν είναι απαραίτητη η απαγόρευση του, καθόσον η δραστηριότητα αυτή δεν συμβάλλει στη διάδοση της νόσου», ενώ στάθηκαν στην πικρία και το αίσθημα αδικίας των εκατοντάδων χιλιάδων κυνηγών και ψαράδων που τους έχει δημιουργηθεί από τη στάση των κυβερνώντων, αφού από την αρχή του lockdown δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τον λόγο απαγόρευσης μιας μοναχικής δραστηριότητας στην ύπαιθρο, πόσο μάλιστα τώρα που ξεκινά να λειτουργεί σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων και του εμπορίου.

«Πώς να δεχθούμε ότι ο κυνηγός που περπατά μόνος του, παρέα με το σκύλο του στο δάσος είναι πρόβλημα για την διασπορά του covid-19 και δεν είναι πρόβλημα η κοσμοπλημμύρα στους εμπορικούς δρόμους και οι χιλιάδες επισκέπτες των πολυκαταστημάτων, στα λεωγορεί;», τονίζοντας ένα τυχόν  αντικυνηγετικό μένος  από πλευράς κυβερνήσεως και την εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους κυνηγούς και τους ψαράδες πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη. Κι αυτό είναι κάτι που ούτε θα ξεχαστεί, ούτε θα μείνει αναπάντητο, όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή, εξηγώντας  πως  «Το κυνήγι είναι τρόπος ζωής,  είναι χαραγμένο στο DNA μας και η άρνησή του σημαίνει ότι αρνούμαστε την ΦΥΣΗ».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα