28/01/202120:40

Πάτρα: Κι άλλο κρούσμα κορωνοϊού στον «Άγ. Ανδρέα»- Τουλάχιστον 16 εργαζόμενοι off

Οι απουσίες γιατρών και νοσηλευτών δημιουργούν πρόβλημα

Συνεχίζεται η διασπορά του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ θετική βρέθηκε ακόμα μια νοσηλεύτρια που εργάζεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μάλιστα η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια δεν ανήκει στην Α’ Παθολογική Κλινική όπου υπήρξε η μεγάλη μετάδοση του ιού την περασμένη εβδομάδα, αλλά στην Β’ Παθολογική.

Αυτή την στιγμή εκτός μάχης, λόγω κορωνοϊού βρίσκονται 6 γιατροί (παθολόγοι και πνευμονολόγοι) καθώς και τουλάχιστον 10 νοσηλευτές.

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Άγιο Ανδρέα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, Στέλιος Τσόχατζης, που γνωρίζει τα δεδομένα εκ των έσω αφού εργάζεται στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

«Η διασπορά αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο υπάρχει και είναι μεγάλη, κυρίως στην Παθολογική και Πνευμονολογική Κλινική. Αυτό θα συμβεί, όπως λέμε εδώ και καιρό, εφόσον δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικά για να υπάρχει πρόληψη για την διασπορά της νόσου και αυτό θα γίνει με τακτικά, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στο προσωπικό των νοσοκομείων. Δυστυχώς έχει γίνει μια εστία υπερμετάδοσης του ιού, που έχει σαν αποτέλεσμα και οι ασθενείς να μην μπορούν να νοσηλευτούν και πολλοί να φοβούνται και να πηγαίνουν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα» ανέφερε ο κ. Τζόχατζης.

Ερωτηθείς για την αντίδραση της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος για το εν λόγω θέμα απάντησε ότι: «με αστυνομικού τύπου παρεμβάσεις δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, ούτε όταν προκύψει το πρόβλημα και έχει διασπαρεί ο ιός στο νοσοκομείο, ξαφνικά να θυμηθούμε να κάνουμε τεστ στο προσωπικό. Αυτή η τακτική προλαμβάνει την διασπορά, όταν εξαπλωθεί δύσκολα μαζεύεται».

«Μόνιμες προσλήψεις δεν έχουν γίνει στα νοσοκομεία, είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας» της Πάτρας υπάρχουν 6 γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό και είναι σε καραντίνα. Δεν υπάρχει υπόλοιπο προσωπικό για να καλύψει αυτό το τεράστιο κενό και είναι γιατροί πρώτης γραμμής, που είναι σε επαφή με τους ασθενείς με κορονοϊό, έχουν νοσήσει, είναι εκτός μάχης και οι εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις» πρόσθεσε.

Thebest.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα