01/02/202115:38

Δήμος Πύργου: Προσφορά τάμπλετ μεγάλου Ομίλου στον Δήμο Πύργου για το δημόσιο ΙΕΚ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Προσφορά τάμπλετ μεγάλου Ομίλου στον Δήμο Πύργου για το δημόσιο ΙΕΚ

Την ευγενική προσφορά οχτώ τάμπλετ από τον μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο ΞΕΝΟΣ που δραστηριοποιείται στην Ζάκυνθο – ο πρόεδρος του οποίου κατάγεται από την Ηλεία – δέχτηκε τη Δευτέρα (1/2/2021) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, για να τα προσφέρει με τη σειρά του στο Δημόσιο ΙΕΚ της πόλης προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των μαθητών.

Ο κ. Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του τον αναπληρωτή διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Παύλο Αυγερινόπουλο και τον άμισθο σύμβουλό του σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εργασίας Παναγιώτη Σκαρτσιάρη ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα για την συγκεκριμένη προσφορά ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπου και τους παρέδωσε τα οχτώ τάμπλετ.

“Είμαστε συνέχεια κοντά στις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού και της εκπαίδευσης” δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου, ενώ ενημέρωσε πως ακολουθεί και άλλη ανάλογη προσφορά μεγάλου εμπορικού Ομίλου, η οποία μέσω των δομών Παιδείας του Δήμου θα προωθηθεί επίσης σε μαθητές.

“ Όπως λέμε πάντα στον Δήμο «κανείς δεν είναι μόνος του, είμαστε και εμείς εδώ» και μπορούμε με την ανάδειξη της κοινωνικής μας πολιτικής να είμαστε χρήσιμοι. Κι όσο κι αν κάποιοι αντιδρούν και σ’ αυτό, πρέπει να προβάλλονται και οι πτυχές μιας πολύ καλής κοινωνικής δράσης των θεσμών και βέβαια και της αυτοδιοίκησης. Όπως και οι προσφορές κάθε ιδιωτικού φορέα που μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.

Βέβαια να τονίσουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει πάντα και η συστηματική παρουσία της πολιτείας απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα που δυστυχώς οξύνονται. Διότι αυτή η οικονομική απραξία που έχει επιφέρει η πανδημία έχει οδηγήσει ήδη πολλούς κάτω από το όριο της φτώχειας και όλο αυτό θέλει μια συστηματικότερη προσέγγιση.

Με γενναίες αποφάσεις στον οικονομικό τομέα, με διαγραφή μέρους χρέους, με ποσοτική χαλάρωση, κι όχι με αποσπασματικά ημίμετρα που δεν θα μπορούν να δώσουν καίριες και βιώσιμες λύσεις απέναντι σε τόσο μεγάλου μεγέθους πρόβλημα”.

Τέλος, ο κ. Αυγερινόπουλος και ο κ. Σκαρτσιάρης, ευχαρίστησαν τόσο τον Δήμαρχο Πύργου όσο και τον επιχειρηματία του Ομίλου ΞΕΝΟΣ για την ευγενική προσφορά προς τους μαθητές του Δημόσιου ΙΕΚ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα