01/02/202118:34

Συνάντηση Α. Νικολακόπουλου-Ν. Φαρμάκη για το πρόγραμμα της Περιφέρειας: Να εξετασθεί η δυνατότητα ενίσχυσης περισσότερων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-Ν. ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

Να εξετασθεί η δυνατότητα ενίσχυσης περισσότερων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

Συζήτηση  για την εξέταση ενστάσεων  και την εφαρμογή της δεύτερης φάσης

Ένας σημαντικός αριθμός των επιχειρηματιών μας βρίσκονται εκτός ενίσχυσης του σχετικού προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αυτός ακριβώς ο προβληματισμός συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη στην Πάτρα.

Ο κ. Νικολακόπουλος μετέφερε το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει πληθώρα επιχειρήσεων, οι οποίες για διάφορους λόγους έχουν εξαιρεθεί,  καθώς και ο ίδιος έγινε αποδέκτης αναφορών επαγγελματιών μας που ζητούν να βρεθεί κάποια λύση.

Γνωρίζω, είπε ο Ηλείος βουλευτής, την μεγάλη προσπάθεια και την ανταπόκριση που έδειξε η Περιφέρειά μας για να προχωρήσουν τα προγράμματα ενίσχυσης και να υπάρξει η ανάλογη στήριξη στον επιχειρηματικό μας κόσμο και το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη αφού μετά την πρώτη ενίσχυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ έρχεται και η δεύτερη των 20 εκατ. ευρώ για να μπορέσουν να τύχουν αυτού του μέτρου και άλλοι πληττόμενοι επιχειρηματίες στην Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα.

Ωστόσο, έκρινα σκόπιμο να τον ενημερώσω και για τις ενστάσεις που νομίζω ότι αφορούν κυρίως πάνω σε διαδικαστικά ζητήματα και θα πρέπει να επανεξετασθούν. Αυτό αναμένεται να γίνει όπως εξήγησε και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης από μια Ανεξάρτητη Επιτροπή έτσι ώστε να εντοπισθούν πιθανά λάθη ή αστοχίες και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν.

Όσον αφορά στη δεύτερη φάση ενίσχυσης, τονίσθηκε και από τις δύο πλευρές ότι πρέπει  να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις στην αγορά και με γνώμονα τις δυσκολίες του πρώτου προγράμματος να διορθωθούν  τυχόν παραλείψεις  που είχαν γίνει.

Επισημάνθηκε τέλος, ότι στόχος της Περιφέρειας είναι, σε συνεργασία με την κυβέρνηση να βρίσκεται πάντα κοντά  στους επαγγελματίες μας  να παρακολουθεί τα ζητήματα που προκύπτουν με την πανδημία και όπου μπορεί να παρεμβαίνει και να συνδράμει, κάτι που γίνεται και με τις συγκεκριμένες ενισχύσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα