02/02/202118:05

Δήμος Ζαχάρως: Υπέβαλε ένσταση – αντίρρηση για τις ανεμογεννήτριες

Ένσταση – Αντίρρηση υπέβαλε ο Δήμος Ζαχάρως με το υπ. πρωτ. 544/28-01-2021 έγγραφό του στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας κατά της αιτήσεως που υπέβαλε στη ΡΑΕ η Ανώνυμη Εταιρεία «Αιολική Θεοδώρων Ανώνυμη Βιομηχανική και Ενεργειακή Εταιρεία», για χορήγηση άδειας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μετά και την υπ. αριθμ. α/α 5/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με την σύμφωνη γνώμη όλων των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι  ομόφωνα ψήφισαν υπέρ της κατάθεσης Αντιρρήσεων κατά της αίτησης της εταιρείας Αιολική Θεοδώρων Α.Ε.

 

Σύμφωνα με την υποβληθείσα ένσταση: «Κατόπιν της ανακοίνωσης της Ρ.Α.Ε. προκύπτει ότι έχει υποβληθεί αίτημα της εταιρείας «Αιολική Θεοδώρων Ανώνυμη Βιομηχανική και Ενεργειακή Εταιρεία» για την εγκατάσταση 72 ανεμογεννητριών, ισχύος 5,5 μεγαβάτ και ύψους 100 μέτρων, με 85 μέτρα άνοιγμα πτερυγίων στις περιοχές του Δήμου Ζαχάρως.  Συγκεκριμένα, από τον χάρτη που επισυνάπτεται στο αίτημα της εταιρείας προκύπτει η πρόθεσή της να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες σε πολύ κοντινή απόσταση από το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, από τον παραδοσιακό οικισμό των Ταξιαρχών, από τους καταρράκτες της Νέδα, και τις τοπικές κοινότητες Αρχαίας Φιγαλίας, Περιβολίων, Στομίου, Πετραλώνων, Κρυονερίου, Ν. Φιγαλίας, Λεπρέου, όπου βρίσκεται ο αρχαίος ναός της Δήμητρας, Μίνθης, Χρυσοχωρίου, Μηλέας και Ροδινών.

Ειδικότερα, εντός των ορίων του Δήμου μας βρίσκονται αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, Ιεροί Ναοί και κάστρα που καλύπτουν μια ευρεία χρονική περίοδο από τα Προϊστορικά έως και τα νεότερα χρόνια.

Περαιτέρω, θα γίνουν όλα τα σχετικά έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, θα διανοιχθούν δρόμοι και θα γίνουν μεγάλα έργα και παρεμβάσεις στις ορεινές περιοχές του Δήμου Ζαχάρως.

Ως εκ τούτου ο Δήμος Ζαχάρως έχει έννομο συμφέρον για την υποβολή της παρούσας ένστασης και αιτούμαστε νόμιμα και εμπρόθεσμα την απόρριψη της της αιτήσεως αδειοδοτήσεως της εταιρείας με την επωνυμία «Αιολική Θεοδώρων Βιομηχανική και Ενεργειακή Εταιρεία».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα