16/02/202122:29

Καιρός: Αλλάζει το πρόγραμμα εμβολιασμών – Τι ανακοίνωσαν για την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

Παράπλευρες απώλειες της κακοκαιρίας καταγράφονται και στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό

Ηκακοκαιρία «Μήδεια» έφερε ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα και μέσα στα προβλήματα που προκάλεσε έρχεται να προστεθεί και η αλλαγή στο πρόγραμμα των εμβολιασμών για τον κορονοϊό, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Έτσι, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου για την Αττικήθα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, ενώ τα ραντεβού των πολιτών που θα πραγματοποιούνταν από τις 8πμ έως τις 12μμ θα επαναπρογραμματιστούν.

Πάντως, παρά τα προβλήματα, αλλά και την αρχική απόφαση για αναβολή των σημερινών ραντεβού, αρκετοί έδωσαν το «παρών» και έκαναν το εμβόλιο κανονικά, ενώ το μεγάλο στοίχημα την Τρίτη ήταν να μην χαθούν δόσεις που αποψύχθηκαν. Η σημερινή ημέρα ήταν από τις πιο δύσκολες για την επιχείρηση «Ελευθερία». Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «θα επανέλθει το υπουργείο Υγείας για να καλύψουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν, ειδικά αυτά τα οποία αφορούν τη δεύτερη δόση και προφανώς, όπως κάνουμε πάντα, θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τα εμβόλια τα οποία έμειναν αδιάθετα μέσω του συστήματος που διαθέτουμε έτσι ώστε να μην πάει καμία δόση χαμένη».

Την ίδια ώρα η πανδημία καλπάζει στην Αττική και το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά. Το τελευταίο 24ωρο από τις 240 ΜΕΘ Covid που βρίσκονται στην Αττική είναι κατειλημμένες οι 202, δηλαδή το 84%.

H λύση που έχει προκριθεί για τα αδιάθετα εμβόλια είναι να χρησιμοποιηθούν σε αστυνομικούς, σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους και σε κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού και της Αμυγδαλέζας. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους επισκέφτηκε σήμερα το απόγευμα το κατάστημα φυλακών Κορυδαλλού, στο πλαίσιο των εμβολιασμών που έλαβαν χώρα σε προσωπικό και τρόφιμους.

151184083_1527135964151767_8117951722798282990_n.jpg

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο έχει πολύ συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, άρα έπρεπε να βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να κάνουν άμεσα το εμβόλιο και δεν εξαρτάται η μετάβασή τους σε εμβολιαστικό κέντρο.

.ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα