18/02/202111:25

Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Aνακοίνωση-τοποθέτηση για το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών σχολών στην Ηλεία

Με σκληρή ανακοίνωσή- τοποθέτηση, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας σχολιάζει την πρόταση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας στην Αιτωλοακαρνανία και από εκεί τελικά στην Πάτρα.

Δυστυχώς πάλι τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και τώρα νιώθουμε όλοι στην Ηλεία την ανάγκη συσπείρωσης, μήπως και ανατρέψουμε την απόφαση του Πανεπιστημίου Πατρών να μεταφερθούν τα Πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλείας στην Αιτωλοακαρνανία. Ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι στου πολίτες της Ηλείας, ένας ακόμα κρίκος στην μακρά αλυσίδα της διαχρονικής εγκατάλειψης και αδιαφορίας από την Πολιτεία.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας έχοντας ως κριτήριο ότι η γνώση αποτελεί προϋπόθεση ανάπτυξης ενός τόπου και  συμβάλλει στην πνευματική, παραγωγική, πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο, θεωρεί ότι η μεταφορά των Πανεπιστημιακών Τμημάτων από το Νομό μας στον αντίστοιχο της Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τον τόπο μας.

Μπροστά σε αυτή τη δημιουργηθείσα κατάσταση ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, ως ο πρώτος Επιστημονικός Σύλλογος, εκφράζει προς τους ηγήτορες του σχεδίου τούτου την έντονη διαμαρτυρία του και καλεί όλους τους αιρετούς, φορείς και πολιτικούς εκπροσώπους του Νομού μας να ενωθούν και να πράξουν τα δέοντα για την ανατροπή αυτής της απόφασης. Ως Σύλλογος τιθέμεθα στη διάθεση των αρμοδίων για τις ενδεδειγμένες ενέργειες αποτροπής και εξέλιξης αυτής. Θεωρούμε ως πρώτιστη ενέργεια την παράσταση εκπροσώπων των φορέων του Νομού μας προς τον Περιφερειάρχη, συνάδελφό μας και Αιτωλοακαρνάνα και επίσης πολιτικό προϊστάμενο της Περιφέρειας, με σκοπό να διαφανεί προς όλους ότι σε κάθε περίπτωση η κάθε περιφέρεια έχει κυρίαρχο ρόλο σε τέτοια ζητήματα. Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην πρώτη γραμμή και διατυπώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι για την Ηλεία δεν πάει άλλο. ΩΣ ΕΔΩ με την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, την οπισθοδρόμηση.

Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας

Από το Δ.Σ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα