18/02/202121:41

Κοινή δήλωση Παρατάξεων “ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ” ΚΑΙ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”: Η αλήθεια για το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ “ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ” ΚΑΙ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο διατρανώσαμε την κοινή μας βούληση για την παραμονή του Τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο με πνεύμα ενότητας και αγωνιστικότητας. Εκφράσαμε τη στήριξή μας σε κάθε ενέργεια της δημοτικής αρχής που θα στοχεύει στην κατοχύρωση και την ενδυνάμωσή του, αφού η πόλη μας μπορεί με επάρκεια να φιλοξενεί δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Προς τούτο ζητήσαμε να απλώσει χέρι συνεργασίας σε όλες τις δυνάμεις και τους φορείς του τόπου, αφήνοντας κατά μέρος αλαζονικές συμπεριφορές που μας έχουν οδηγήσει στην απομόνωση, αθροίζοντας συμμάχους και όχι πολλαπλασιάζοντας αντιπάλους.
Ο Δήμαρχος, όμως, ακόμα και σε αυτή την κορυφαία στιγμή, αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, επέλεξε για ακόμα μια φορά να διχάσει την πόλη με τις πράξεις και τον λόγο του. Δυναμιτίζοντας το απαιτούμενο κλίμα ομοψυχίας, αρνήθηκε πραξικοπηματικά να προχωρήσει η συζήτηση για το θέμα της σκανδαλώδους ανάθεσης έργου 1.404.000 ευρώ σε αθηναϊκή εταιρεία, που είχε θέσει ως προ ημερήσιας διάταξης, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, σε συμμόρφωση με την τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αντί να ενώσει τη φωνή του με την αντιπολίτευση, υπηρετώντας τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον, δεν δέχθηκε την πρόταση μας, ώστε να εκφραστεί η πολιτική βούληση του οργάνου για τη διενέργεια ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού και να εκτελεστεί, επιτέλους, το έργο, που έχει βαλτώσει στην, για απροσδιόριστους λόγους, «εμμονή» του Δημάρχου να ανατεθεί με σκανδαλώδεις όρους στη συγκεκριμένη εταιρεία.
Το χθεσινό πραξικόπημα ολοκληρώθηκε και με τη μη μετάδοση της συνεδρίασης από το διαδίκτυο.
Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα στην απόπειρα φίμωσης του δημοτικού συμβουλίου, αλλά δυστυχώς εισπράξαμε ύβρεις, απειλές και ειρωνείες.
Κάποιοι ήθελαν να μην ενημερωθούν οι πολίτες. Κάποιοι ήθελαν να μη γίνει συζήτηση. Κάποιοι θέλουν η πόλη να μείνει στο σκοτάδι της αδιαφάνειας.
Το προκλητικό, μάλιστα, είναι ότι τα ψεύδη αυτά προβάλλονται και από την ιστοσελίδα του Δήμου, της οποίας η διαχείριση γίνεται με χρήματα των δημοτών.
Είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα της μη μετάδοσής δεν ήταν τεχνικό. Ήταν ηθικό…
Πύργος, 18 Φεβρουαρίου 2021
Για τις δημοτικές παρατάξεις
• ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ                                                  • ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ                          ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα