25/02/202113:45

Ηλεία: Επιστολή του Επιχειρηματικού Συλλόγου και Εμπορικών Συλλόγων του Νομού με αίτημα την αναίρεση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00

Με επιστολή τους ο Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας, και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ανδραβίδας, Βουπρασίας, Λεχαινών και Τραγανού ζητούν από την Κυβέρνηση να αναιρέσει το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και να επανέλθει το προηγούμενο για τις 9 το βράδυ.

Ταυτόχρονα επισημαίνουν, πως δεν νομιμοποιούν και το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 9 μμ το οποίο στην Ευρώπη έχει κηρυχθεί παράνομο.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από́ τις 6 το απόγευμα.

Αυτό το μέτρο – παρωδία αποδεδειγμένα πλέον πρόκειται για ένα μέτρο που όχι μόνο δεν βοηθάει στον περιορισμό́ της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά́ αντίθετα επιβαρύνει περισσότερο τους πολίτες που αναγκάζονται να εξυπηρετηθούν στα σούπερ μαρκετ και σε άλλα καταστήματα σε περιορισμένο ωράριο, με αποτέλεσμα ατέλειωτες ουρές στα πεζοδρόμια.

Διακόπτουμε τη λειτουργία του click inside που αποδεδειγμένα επιφέρει λιγότερο από́ 1% υγειονομική́ επιβάρυνση σε σχέση με το click away.

Αναγκαζόμαστε να κλείνουμε τα καταστήματα μας από́ τις 5, χωρίς πριν να έχουμε διασφαλίσει τον περιορισμό́ της ανεξέλεγκτης κινητικότητας στο δημόσιο χώρο από́ άσκοπες μετακινήσεις, βόλτες, διαδηλώσεις, μεγάλες αγορές τροφίμων,λαικές και σχολικά́ λεωφορεία.

Η κυβέρνηση «προκειμένου να μην αναγνωρίσει το λάθος της παίζει με τα νεύρα και την υγεία των πολιτών, αδιαφορώντας πλήρως για την καθημερινότητά τους». «Καλούμε την κυβέρνηση για μια ακόμη φορά να πάρει πίσω το μέτρο και να προσγειωθεί́ επιτέλους στην πραγματικότητα.

Είμαστε αγροτική́ περιοχή́ και δεν μπορούμε να κλείνουμε τους αγρότες από́ τις 6 μέσα όταν όλοι γνωρίζουμε πως είναι καλλιεργητική́ περίοδος και πρέπει να βρίσκονται στα χωράφια τους . Απαιτούμε να εφαρμοστεί́ και σε εμάς η απαγόρευση κυκλοφορίας στης 21:00 όπως ισχύει και στην Αθήνα.

Υ.Γ.: ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 9 ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα