28/02/202110:31

Ν. Κοροβέσης: «Ομορφαίνουμε τον τόπο»- Γιγαντιαίο γκράφιτι 300 μέτρων στο λιμάνι της Κυλλήνης (photos-ΒΙΝΤΕΟ)

Ν. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: «Ομορφαίνουμε τον τόπο»
ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΔΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο λιμάνι Κυλλήνης.
Μία θεματική τοιχογραφία 300 μέτρων θα κοσμεί πλέον το λιμάνι της Κυλλήνης. Η δράση «το λιμάνι αλλάζει» που περιλαμβάνει θεματική τοιχογραφία στο λιμάνι της Κυλλήνης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων «κλειστού Πολιτισμού» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα «ο κλειστός πολιτισμός» όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Κοροβέσης, περιλαμβάνει έξυπνες δράσεις που αποσκοπούν στην μεγιστοποίηση του Πολιτιστικού αποτυπώματος της περιοχής καθώς και στην Τουριστική προβολή αυτής εν μέσω των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας.

Επιπλέον στηρίζονται καλλιτέχνες και συντελεστές που με τη δουλειά τους μας χαρίζουν αισιοδοξία και καλαισθησία. Η θεματική τοιχογραφία στο λιμάνι συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο, το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Το λιμάνι της Κυλλήνης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Δυτικής Ελλάδας και εξυπηρετεί ετησίως χιλιάδες ταξιδιώτες. Στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης της δράσης παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση, το Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ιωάννη Λέντζα, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ιωάννη Βαρβαρέσο και τον καλλιτέχνη της τοιχογραφίας κ. Βασίλη Βαρβαρέσο.

Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης και το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης ενώνουμε δυνάμεις και ομορφαίνουμε τον τόπο. Μία δράση της ΠΔΕ γίνεται πραγματικότητα. Παρά το γεγονός ότι ο Πολιτισμός είναι κλειστός δεν φυλακίζεται. Το αποδεικνύουμε στην πράξη. Με έξυπνες δράσεις η ΠΔΕ δείχνει ότι μπορούν να υλοποιηθούν δράσεις με Πολιτιστικό αποτύπωμα και ανάδειξη της Τουριστικής προβολής του τόπου, όπως αυτό… σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Δυτικής Ελλάδας, αυτό της Κυλλήνης. Κάναμε πράξη ένα μεγάλο γκράφιτι, μία τοιχογραφία που συνδυάζει το παλιό με το καινούριο, το μοντέρνο με το κλασικό.

Διαφημίζουμε τον τόπο. Ήταν θέληση και επιθυμία του Περιφερειάρχη μας του Νεκτάριου του Φαρμάκη, εφαρμόστηκε πιλοτικά και σύντομα θα εφαρμοστεί και σε άλλους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της ΠΔΕ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βασίλη Βαρβαρέσο, τον εμπνευστή και καλλιτέχνη της τοιχογραφίας και φυσικά τον Δήμαρχο κ. Λέντζα και το Λιμενικό Ταμείο καθώς χωρίς τη συνεισφορά τους δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ».

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ιωάννης Λέντζας:

«Σήμερα βρισκόμαστε στο λιμάνι της Κυλλήνης, το τρίτο λιμάνι από πλευράς εμπορικής κίνησης της χώρας. Το λιμάνι αποτελεί την πύλη εξόδου του Δήμου τόσο στο Ιόνιο όσο και σε αυτό που προσβλέπουμε για το μέλλον, να συνδέσουμε την Ηλεία με την Ιταλία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κοροβέση πάνω στην ιδέα του οποίου στηρίχθηκε όλο αυτό το εγχείρημα, ώστε να μπορέσουμε να ομορφύνουμε το λιμάνι της Κυλλήνης και να γίνει πιο ελκυστικό, ένα λιμάνι πρότυπο. Να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη μας τον κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τον καλλιτέχνη. Προσδοκούμε σε δράσεις εξωστρέφειας, δημιουργούμε ένα σύγχρονο λιμάνι που θα απογειώσει όχι μόνο την Κυλλήνη αλλά όλο το Νομό».

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ιωάννης Βαρβαρέσος:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον κ. Νίκο Κοροβέση, για την αγαστή συνεργασία που έχουμε με το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καλλιτέχνη μας, τον Βασίλη Βαρβαρέσο και όλη την ομάδα του για τη σκληρή δουλειά και το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Με τον κ. Κοροβέση είχαμε την ιδέα να υλοποιήσουμε κάτι ξεχωριστό και όμορφο στο λιμάνι της Κυλλήνης, κάτι που θα αναδείκνυε την περιοχή και θα άφηνε μία ξεχωριστή ανάμνηση τόσο στον επισκέπτη όσο και στο ντόπιο. Με όλη μας τη χαρά αυτό το εγχείρημα ολοκληρώθηκε και παρουσιάζεται σήμερα κάτω από αυτές τις δύσκολες για τις ημέρες συνθήκες χωρίς τον κόσμο που θα θέλαμε μαζί μας. Ήταν απαραίτητο να μπει μία νότα αισιοδοξίας στο λιμάνι της Κυλλήνης, μία πινελιά Ποιότητας που θα αποτελέσει καύσιμο για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε».


Ο καλλιτέχνης Βασίλης Βαρβαρέσος:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Κοροβέση, το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, οι οποίοι με βοήθησαν ώστε να συνεισφέρω και εγώ στον τόπο μου. Η τέχνη δεν φιμώνεται και στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε μόνο με συλλογικές προσπάθειες μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα. Το λιμάνι Κυλλήνης ομορφαίνει και το κοσμούν θεματικές εικόνες πάνω από το σημείο του κυματοθραύστη.

Τα σχέδια έγιναν σε μεγάλο μέγεθος ώστε η εικόνα να είναι εμφανή από μεγάλη απόσταση και ο κόσμος που ταξιδεύει με τα πλοία προς τα γειτονικά νησιά να παίρνει μαζί του μία όμορφη ανάμνηση από την Κυλλήνη. Περάσαμε πολλές ώρες με την ομάδα μου μέχρι να το τελειοποιήσουμε και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω έναν προς έναν – (bsx), (jimmy one). (moralistic), (pheidias) (sank) και φυσικά το Νάσο Καστελιώτη ο οποίος μου πρότεινε να συμμετέχω σε αυτό το έργο. Ας ελπίσουμε πως έγινε η αρχή, ώστε τέτοιου είδους δράσεις να γίνουν θεσμός».

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα