06/03/202116:24

ΜΑΤ κατά διαδηλωτών στο Σύνταγμα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα – Προσήχθη ο Έκτορας Κουφοντίνας και ακόμη 29 άτομα – Αφέθηκε ελεύθερος μαζί με τους περισσότερους- Σύλληψη 7 ατόμων

Στην προσαγωγή πάνω απο 20 ατόμων -μεταξύ άλλων- και του γιου του Δημήτρη ΚουφοντίναΕκτορα Κουφοντίνα προχώρησαν οι Αρχές, το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Μαρτίου στο Σύνταγμα. Για τις 12:00 ήταν προγραμματισμένο κάλεσμα αλληλέγγυων στον απεργό πείνας και δίψας, καταδικασμένο της 17 Νοέμβρη Δ. Κουφοντίνα, με την Αστυνομία να μην επιτρέπει στους συγκεντρωμένους να διαδηλώσουν.

Την ίδια ώρα, στα γύρω στενά του Συντάγματος υπήρξε κυνηγητό μεταξύ διαδηλωτών, ΜΑΤ κι ανδρών της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ενώ υπήρξαν μάχες ακόμα και σώμα με σώμα, αλλά και ρίψη χημικών.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν κάποια άτομα, μεταξύ των οποίων κι ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνας, Εκτορας, ο οποίος οδηγήθηκε στην κλούβα της Αστυνομίας.

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος βρέθηκε στη συγκέντρωση των αλληλέγγυων σημείωσε για την προσαγωγή του Εκτορα Κουφοντίνα: «Την ώρα που ένας άνθρωπος είναι στην 58η ημέρα απεργία πείνας και οι ώρες είναι κρίσιμες η κυβέρνηση του κ. Χρυσοχοίδη παραβιάζοντας ακόμα και το δικαίωμα στις διαδηλώσεις μας απαγορεύει τη συνάθροιση και τώρα απειλεί ότι θα προσαγάγει και εμάς. Δεν τους φοβόμαστε. Η αυθαιρεσία της κυβέρνησης θα αναδειχθεί και με αυτό το σχέδιο των προσαγωγών, που μας απειλούν. Η αστυνομία δεν σέβεται ούτε τον γιό του απεργού πείνας που διαδηλώνει για τη ζωή του πατέρα του».

Ο Εκτορας Κουφοντίνας στην κλούβα της Αστυνομίας
Ο Εκτορας Κουφοντίνας στην κλούβα της Αστυνομίας

Την ίδια ώρα η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ. έκανε ρίψη νερού στους διαδηλωτές στα Προπύλαια, ενώ η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα