12/03/202118:04

Αμαλιάδα: Παραλήφθηκε και ο όροφος της νέας πτέρυγας στη ΝΜ Αμαλιάδας από τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη- «Το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα παραμείνει για να κάνει τη δουλειά του»

Παραλήφθηκε και ο όροφος της νέας πτέρυγας από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη

«Το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα παραμείνει για να κάνει τη δουλειά του»

Στην  παραλαβή του ορόφου – όπου θα λειτουργήσουν τα χειρουργεία – της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας, προχωρά ο Δήμος Ήλιδας και το πρωί της Παρασκευής στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, συνοδευόμενος από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών.

Ο κ. Λυμπέρης συνεργάστηκε με τον ανάδοχο του έργου, προκειμένου να «κλείσουν» οι τυπικές διαδικασίες, ώστε να παραδοθεί στο σύνολό του το έργο και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι προσπάθειες για την τοποθέτηση των χειρουργείων του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.

Με την παράδοση και του ορόφου, το νοσοκομείο Αμαλιάδας αναβαθμίζεται και θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στους κατοίκους όλης της Ηλείας. Στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης ξεκαθάρισε πως «το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα παραμείνει για να κάνει τη δουλειά του» καλώντας παράλληλα τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας να προχωρήσει τις διαδικασίες για να μεταφερθεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από το παλιό κτίριο στη νέα πτέρυγα. Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ήλιδας ζήτησε από όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηλείας να στελεχωθούν με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό, αφού όπως είπε «στην υγεία δεν χωρούν τοπικισμοί κάτι που εγώ και ο Δήμαρχος Πύργου το δηλώνουμε δημόσια».

 

«Βρισκόμαστε Πανελλαδικά στην χειρότερη θέση σε θέματα Υγείας»

Στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Νομίζω ότι συγκριτικά με το μέγεθος της Ηλείας, βρισκόμαστε Πανελλαδικά στην χειρότερη θέση σε θέματα Υγείας και όλα αυτά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Άλλη μια θλιβερή πρωτιά! Αυτό δεν είναι καμπανάκι αλλά καμπάνα, μήπως πια απελπιστούμε και αντιδράσουμε προς όλους αυτούς, στους οποίους πάμε δίπλα και φωτογραφιζόμαστε, μπας και φροντίσουν. Ελπίζω πως επιτέλους θα πρέπει να απελπιστούμε να αντιδράσουμε και συλλογικά να διεκδικήσουμε».

Η νέα πτέρυγα, είπε ο Δήμαρχος «αποτελούνταν από  δυο εργολαβίες. Η πρώτη φάση, δηλαδή το μηχανοστάσιο και το ισόγειο, ολοκληρώθηκε. Τώρα περιμένουμε την εντολή των Διοικητών για να μεταφερθεί εκεί το τμήμα των επειγόντων περιστατικών.

Όταν έλεγα προχθές πως θα παρέμβω για τη στελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας με γιατρούς εννοούσα βέβαια και το Τμήμα Επειγόντων Περαστικών του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Είναι ντροπή τώρα που εμείς ετοιμάσαμε το ισόγειο της νέας πτέρυγας – το οποίο είχε παρατήσει ο προηγούμενος Δήμαρχος για πέντε χρόνια –να μην λειτουργεί.

Image

Σήμερα πήγαμε με στελέχη του Δήμου για να γίνει η παραλαβή του ορόφου για να μετατραπεί σε χειρουργεία. Θα παραδοθεί από τον εργολάβο και αμέσως μετά, σε συνεννόηση με την 6η ΥΠΕ, θα προχωρήσουμε στη στελέχωση των χειρουργείων. Έχουμε δύο  χειρούργους και επιτέλους ας μας αφήσει ήσυχους ο κ. Διοικητής για να κάνουμε τη δουλειά μας.    Το νοσοκομείο Αμαλιάδας¨, επεσήμανε θα παραμείνει για να κάνει τη δουλειά του όπως έκανε τόσες δεκαετίες τώρα. Σε θέματα υγείας δεν υπάρχουν τοπικισμοί και απλά να σας θυμίσω πως ο Δήμαρχος Πύργου που επίσης είναι γιατρός, λέει πως ο νομός χρειάζεται τις κλίνες της Αμαλιάδας. Οπότε παλεύουμε όλοι για να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία μας».

Image

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα