20/03/202116:55

Μαριάννα Σταθοπούλου για τις εξελίξεις με τα Τμήματα ΑΕΙ της Ηλείας: Με ενότητα και αποφασιστικά βήματα απέναντι στις απαράδεκτες επιδιώξεις της ακαδημαϊκής κοινότητας- Τα προβλήματα δεν λύνονται με διαγραφές και καταργήσεις…

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 

Τα προβλήματα δεν λύνονται

με διαγραφές και καταργήσεις

αλλά με συνεννόηση και λογική…

 

*ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ

ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Καθώς βρισκόμαστε στο κρίσιμο σημείο των αποφάσεων της Πρυτανείας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και με δεδομένες τις τακτικές που μέχρι σήμερα ακολουθεί η ακαδημαϊκή κοινότητα καταγράφοντας «ψυχρά νούμερα» και αριθμούς στατιστικής, ο αγώνας που έχει ήδη πάρει ενωτικό και πανηλειακό χαρακτήρα για τη διατήρηση των Σχολών μας είναι αναγκαίο να μας βρει όλους «συνοδοιπόρους» και συμπαραστάτες!

Χωρίς αμφιβολία, οι εισηγήσεις της αρμόδιας Επιτροπής των καθηγητών που ποτέ δεν είδαν με «καλό μάτι» τη διαρκή και ομαλή λειτουργία των Τμημάτων μας σε Πύργο και Αμαλιάδα δείχνουν ήδη τον δρόμο της «εξόδου» των Σχολών μας από τον Ακαδημαϊκό Χάρτη. Και αυτό είναι κάτι που ούτε μπορούμε να ανεχτούμε και φυσικά δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε, σεβόμενοι τουλάχιστον τους αγώνες που έχουν γίνει για τη δημιουργία των Τμημάτων αυτών στο παρελθόν.

Την παραπάνω δήλωση έκανε χθες η νομικός και πολιτευτής της Ν.Δ. Μαριάννα Σταθοπούλου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και ενόψει της συνεδρίασης της Συγκλήτου που έχει ως θέμα της τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η κα Σταθοπούλου επεσήμανε ότι θα ήταν ένα τραγικό λάθος, είτε η κατάργηση, είτε η απορρόφηση των Τμημάτων Μουσειολογίας και Γεωπονίας καθώς όποια προβλήματα και αν υπάρχουν σήμερα δεν μπορεί να επιλύονται με την εύκολη λύση της… διαγραφής αλλά με παρεμβάσεις ουσιαστικής βελτίωσης και δημιουργικής διαλογικής συζήτησης όπως επιβάλλουν η συνεννόηση και η λογική…

Έχει ιδιαίτερη σημασία – είπε ακολούθως- να ακούμε και να λαμβάνουμε υπόψιν και τις ανάγκες ή τις διεκδικήσεις των τοπικών κοινωνιών μας, η διασύνδεση των οποίων με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, προσλαμβάνουν μια διαφορετική δυναμική για την τοπική αντιστοίχως αγορά εργασίας και εμφανίζουν σταδιακά ευεργετικά αποτελέσματα.

Επίσης η κα Σταθοπούλου έστειλε και το αισιόδοξο μήνυμά της για την Ενότητα των Ηλείων πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα μιας κοινής πορείας στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας.

Αν μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για μείζονος σημασίας ζητήματα, βάλουμε στην άκρη ότι μας κάνει να μεμψιμοιρούμε χωρίς κανένα απολύτως νόημα και δώσουμε προτεραιότητα σε εκείνα που αξιολογικά από κοινού προτάσσουμε για τη ζωή μας σε αυτόν εδώ τον τόπο θα κάνουμε βήματα αποφασιστικά και συγκροτημένα στη ενιαία γραμμή των διεκδικήσεών μας.

Προσωπικά, θα βρίσκομαι όταν και όσο χρειαστεί κοντά και στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησής μας, δίπλα στους συλλογικούς φορείς και μαζί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την Ηλεία μας

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα