22/03/202120:52

Ηλεία: Επιπλέον 150 πρόσφυγες στη Δομή Φιλοξενίας στην Μυρσίνη φέρνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης- Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μυρσίνης

Για την απόφαση ότι στη Δομή Φιλοξενίας της Μυρσίνης θα μεταφερθούν για να φιλοξενηθούν επιπλέον 150 αραβόφωνοι πρόσφυγες, φτάνοντας σε σύνολο τους 400, ενημερώθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυρσίνης από τον επόπτη του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρει: «Σήμερα Δευτέρα 22/03/2021 , συναντήθηκα με τον επόπτη του ΔΟΜ ( Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ) κ. Χατζηαυγουστίδη Π. , τελικά στο γραφείο του Δημάρχου κ. Λέντζα Γ.

Προς το τέλος της συνάντησης συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος Δ.

Ο κ. Χατζηαυγουστίδης απάντησε στις ερωτήσεις μας και μας ενημέρωσε για το τι πρόκειται να κατασκευαστεί στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων Μυρσίνης .

Η απόφαση για τα έργα προέρχεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης , που αφορά την κατασκευή τριών ιδιαίτερα μεγάλων μη μόνιμων δομών τύπου τέντας, με διαστάσεις 10μΧ20μ  ,  10μΧ32μ , 10μΧ32μ για την στέγαση 150 επί πλέον αραβόφωνων ατόμων , ώστε το σύνολο των φιλοξενουμένων στη Δομή να φτάσει τα 400 άτομα, που θα αυξομειώνονται ανάλογα με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις .

Μας ενημέρωσε πως η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου έχει εφοδιαστεί με όλες τις απαιτούμενες άδειες για τις εργασίες .

Δεν σας αναφέρω άλλες λεπτομέρειες τεχνικής φύσης. 

Εμείς ως Κοινότητα Μυρσίνης εξακολουθούμε να έχουμε αρνητική θέση για την αύξηση του αριθμού των φιλοξενουμένων προσφύγων .

Επίσης ανησυχούμε για την ορθή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων της Δομής , παρότι θα χρησιμοποιηθούν χημικές τουαλέτες και ακόμη ανησυχούμε και για το τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή, που θα δημιουργήσει η παρουσία των γιγάντιων τεντών .

Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα υπάρχει ενημέρωση».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα