25/03/202122:29

25 Μαρτίου: Οι εμφανίσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου που έκλεψαν την παράσταση – Ποιοι έραψαν τα ρούχα της

Το ηπειρώτικο πιρπιρί και ο αμάνικος επενδύτης από το Λύκειο Ελληνίδων – Ο εντυπωσιακός ντουλαμάς με τον οποίο εμφανίστηκε στην παρέλαση

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος για την μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και η Πρόεδρος του Ελλάδα 2021, κατάφερε να περάσει ένα μήνυμα ότι η Ελληνική παραδοσιακή φορεσιά , με την ιστορία που κουβαλάει , τα εκλεκτά της υφάσματα και τις λεπτομέρειες στα κεντήματά της αποτελεί σίγουρα ένα δείγμα της υψηλής ραπτικής της εποχής της. Μιας υψηλής αισθητικής ραπτικής που θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη και μάθημα στις μεγάλες- διεθνείς ακαδημίες του fashion design.

H Γιάννα Αγγελοπούλου, ως Πρόεδρος του Ελλάδα 2021, είχε την έμπνευση όλες της οι εμφανίσεις κατά την διάρκεια των εορτασμών για τα 200 χρόνια, να θυμίζουν το χθες στο σήμερα, με τον πιο περίτεχνο τρόπο, φέρνοντας μάλιστα στο προσκήνιο, τεχνίτες που ασχολούνται με το παραδοσιακό ένδυμα και κόσμημα.

Ηταν τόσο εμπνευσμένα και ωραία φορεμένα , ώστε στα σημερινά εορταστικά τραπέζια, όλοι να συζητούν για το στυλιστικό της dress code , κάνοντας ακόμη και τους πιο δύσκολους fashionistas να μιλούν για την τάση που δημιούργησε.

agg__4_

Χθες στην Εθνική Πινακοθήκη και στην συνέχεια στο δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, φόρεσε ένα Ηπειρώτικο πιρπιρί, αμάνικος επενδύτης, από το Λύκειο Ελληνίδων. Η εντυπωσιακή ζώνη ήταν από ασήμι, κατασκευασμένη από τεχνίτες στα Γιάννενα. Οσο για τα σκουλαρίκια; Οι συνεργάτες της γνωρίζουν ότι ήταν αντίγραφα από το μουσείο Μπενάκη , τα οποία κατασκευάζουν οι συνεργάτες του μουσείου, οικογένεια Κούκου.
5269470-_1_

Στο ίδιο στυλιστικό ύφος παρουσιάστηκε η κυρία Αγγελοπούλου , σήμερα στην παρέλαση . Εξίσου εντυπωσιακή. Εμφανίστηκε με έναν ντουλαμά από τον Αριστείδη Τζονευράκη, άμεσο συνεργάτη του Πελοποννησιακού- Λαογραφικού Ιδρύματος στο Ναύπλιο, που έχει Πρόεδρο την Ιωάννα Παπαντωνίου. Ο κύριος Τζονευράκης διαθέτει το δικό εργαστήρι στο Αργος υπό την ονομασία «Αριστοτέχνημα».

Η Διπλή χαρά της Γιάννας

Σήμερα ήταν μια σημαντική ημέρα για την κυρία Αγγελοπούλου, καθώς η 25 Μαρτίου δεν ήταν μόνο η εθνική επέτειος αλλά και τα γενέθλια της συνονόματης εγγονής της Ιωάννας ,που γιόρτασε τα δύο της χρόνια, φορώντας τι άλλο ; Παραδοσιακή στολή και έχοντας μια μικρή Ελληνική σημαία στο χέρι

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα