30/03/202116:49

“Εφυγε” ο Κωνσταντίνος Χηνάς – Θλίψη στην Αμαλιάδα για τον χαμό του συγγραφέα του βιβλίου “Γκογκί- Μνήμη” μαζί με τον Ν. Μπατζαλή

Κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ο Κωνσταντίνος Χηνάς, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.
Η ανάρτηση του αδελφικού του φίλου, Νίκου Μπατζαλή:
Καλό ταξίδι αγαπημένε Ντίνο!
Ο συγγραφέας των τσιγγάνικων ιστοριών, ο άνθρωπος που μαζί με τον Νίκο Μπατζαλή κατέθεσε την ψυχή του για να μαζευτεί και να γραφτεί όλο το υλικό του βιβλίου Γκογκί- Μνήμη, ο βιοπαλαιστής με τα μεγάλα όνειρα έφυγε σήμερα για το μακρύ ταξίδι.
Από όλους εμάς θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Θα είσαι πάντα κοντά μας!
…………………………………..
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΗΝΑ
Γεννήθηκε το 1962 στο Αίγιο Αχαΐας. Είναι αυτοδίδακτος. Μεγάλωσε σε δύσκολες συνθήκες καθώς έμεινε ορφανός από πατέρα στην τρυφερή ηλικία των 4 χρόνων. Ακολούθησε από νωρίς το δρόμο της βιοπάλης προκειμένου να βοηθήσει την χήρα μάνα του. Μεγαλώνοντας διάβαζε την Καινή Διαθήκη που ιδιαίτερα τον συγκίνησε. Η αγάπη του για τον Θεό τον οδήγησε να μάθει βυζαντινή μουσική στην εκκλησιαστική σχολή Αγίου Τρύφωνος, προκειμένου να υμνήσει τον Θεό και Κύριο του με δάσκαλο τον κύριο Γεώργιο Παπαγεωργίου. Επειδή πάντα είχε ανησυχίες για την άγνωστη μέχρι στιγμής ιστορία των χριστιανών τσιγγάνων που έφυγαν το 1922 από τους Κωνσταντινούπολη και επειδή είχε βιωματικές εμπειρίες από τους Κωνσταντινοπολίτες παππούδες του, προσπάθησε να τις μεταφέρει από τη λήθη στο φως της ιστορίας. Είναι τελειόφοιτος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας.
…………………………………………………………………………………………………….
“Στο καραβάνι υπάρχει να όμορφο παλληκάρι, του οποίου ο πατέρας είχε πεθάνει όταν αυτός ήταν ακόμα μικρός. Αναγκάστηκε λοιπόν, από μικρή ηλικία να μπει στη βιοπάλη. [… ]Ο μικρός τσιγγάνος έμεινε άναυδος από την εξωτική ομορφιά της μαυρομάλλας ψηλής νεαρής με το φωτεινό και κάτασπρο πρόσωπο.Τον τράβηξε ιδιαίτερα το λαμπερό και ζεστό της χαμόγελο που τον έκανε να χάσει τη μιλιά του. [… ]Ο Κώστας πάλευε με τον εαυτό του. Βράδια ολόκληρα ξενυχτούσε.Ύπνος δεν του κόλλαγε, τα έβαζε με τη μοίρα του που γεννήθηκε σε έναν κόσμο προκατάληψης. Συνειδητοποιούσε την κοινωνική διαφορά που είχε με την όμορφη Μαρία. Ήταν πολύ δύσκολο να προχωρήσουν την όμορφη σχέση τους. [… ]Ο τσιγγάνος και η Ελληνίδα έκρυψαν στα βάθη της ψυχής τους, τα αισθήματα που έτρεφαν ο ένας για τον άλλον. Έτσι προσπάθησαν κι έμειναν δύο καλοί φίλοι. Σε λίγο καιρό παντρεύτηκαν και οι δύο. Το τίμιο παλληκάρι, με δάκρυα στα μάτια και μεγάλους αναστεναγμούς, που έβγαζαν φωτιά από μέσα του, μιλούσε για μια παλιά του αγάπη με μια όμορφη Ελληνίδα, που γνώρισε όταν ήταν παιδί πριν γνωρίσει το δάκρυ!!! – ΓΚΟΓΚΙ-ΜΝΗΜΗ σελ. 344-346. “Τσιγγάνικη αγάπη”. Η αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστή το συγγραφέα των τσιγγάνικων ιστοριών Κώστα Χηνά!
@Νικόλαος Μπατζαλής @χηνάς κωνσταντίνος Γεώργιος Ευσταθίου Θανοπούλου Κατερίνα

 

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα