01/04/202112:20

Ο Βασίλης Μπαμπανιάρης με αφορμή το τραγούδι για τον 15χρονο ανηψιό του που χάθηκε στις γραμμές του τρένου στη Λάρισα, μας μιλάει για το νέο του album

Νέα τραγούδια, νέο album. Πες μου λίγα λόγια για αυτό.

 

«Η γέφυρα» είναι ο τίτλος του τρίτου μου προσωπικού albumπου κυκλοφόρησε σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα πριν λίγο καιρό. Ηλεκτρικές κιθάρες μαζί με μαντολίνα, τζουράς και βιολί, ιρλανδικό μπουζούκι και νταούλι εναλλάσσονται δημιουργώντας την προσωπική μου μουσική γέφυρα ανάμεσα

στη rock και την παραδοσιακή μουσική. Περιέχει οκτώ βιωματικά κομμάτια ενώ η μουσική και οι στίχοι είναι δικοί μου (εκτός από τα« Τα τρένα που δεν έφυγαν ποτέ απ’ το σταθμό» που είναι σε στίχους του ανηψιού μου Κωνσταντίνο Μπαμπανιάρη που έχασε τη ζωή του το 2017 σε ένα αφύλακτο σταθμό τρένων στη Λάρισα και το τραγούδι αυτό είναι αφιερωμένο στη μνήμη του).

 

Ποιά είναι τα ακούσματα που σε επηρέασαν περισσότερο?

 Η ροκ μουσική, ειδικά από την εφηβεία μου και ύστερα, με πήρε από το χέρι και με έσωσε από όλα αυτά που θα είχα γίνει αν δεν βρισκόταν να μου δώσει την πιο όμορφη αγκαλιά.

Μεγαλώνοντας ανακάλυψα και αγάπησα  τα ηπειρώτικα τα ρεμπέτικα και την κρητική μουσική.

Ποιές είναι οι πηγές έμπνευσης των τραγουδιών σου?

 Άνθρωποι, συμπεριφορές, βιβλία, στιγμές.

Έχω τα μάτια μου και τα αυτιά μου ορθάνοιχτα και μέσα από την καθημερινότητα ανακαλύπτω όλες αυτές τις μικρές και μεγάλες ιστορίες που αναζητώ για την έμπνευση.

Και λίγο πριν την αποτύπωση σε νότες και στίχους όλα φιλτράρονται μέσα από τον έρωτα.

 

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;

Ο στόχος ήταν και θα είναι πάντα ένας όσον αφορά στη μουσική :

να γεμίζει η ψυχή μου κάνοντας αυτό που αγαπάω και να γράφω αληθινές μουσικές και στίχους, σκάβοντας όσο πιο βαθιά μπορώ μέσα μου.

 

Τι θα ευχόσουν για την επόμενη ημέρα μετά το lockdown?

 Να μην ξεχάσουμε πως είναι να είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι και να δείχνουμε την αγάπη μας περισσότερο σε αυτούς που αγαπάμε γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή.

 

Links :

Spotify : https://open.spotify.com/album/7CrdhQzpYgn6r0quZUVlVU

Youtube : https://www.youtube.com/channel/UComvTyQqXWhkM8W-HTKGUBQ

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα