15/04/202113:06

Κορωνοϊός: Έχασε τη ζωή της 35χρονη μητέρα από τον Βόλο

Υπέστη μαζική πνευμονική εμβολή λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της

Την τελευταία της πνοή άφησε στο Νοσοκομείο Βόλου μία 35χρονη, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και λίγες ώρες αφού έκανε εισαγωγή, υπέστη μαζική πνευμονική εμβολή.

Πρόκειται, μάλιστα, για το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στη Μαγνησία, ενώ ήταν και μητέρα ενός παιδιού. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», η κλινική της εικόνα ήταν πολύ άσχημη, ενώ έπασχε και από παχυσαρκία.

. Μολονότι ήταν εμπύρετη μία εβδομάδα παρουσιάζοντας συμπτώματα covid, παρέμενε σπίτι της και δεν πήγε στο νοσοκομείο.

Η κατάστασή της ωστόσο επιδεινώθηκε και προχθές το βράδυ μεταφέρθηκε στα επείγοντα. Οι γιατροί διαπίστωσαν αμέσως ότι ο κορωνοϊός είχε προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπλοκές στον οργανισμό της. Ο κορεσμός της ήταν πολύ χαμηλός και μετά δυσκολίας μπορούσε να αναπνεύσει. Μεταφέρθηκε αμέσως στον θάλαμο αρνητικής πίεσης, όμως όλες οι προσπάθειες για «ανάσταση» του αναπνευστικού έπεσαν στο κενό.

Συγκλονισμένος ο διευθυντής κλινικών covid, Χαράλαμπος Μάνδρος είπε στον «Ταχυδρόμο» ότι θα πρέπει όσοι νοσούν από κορωνοϊό να μην υποτιμούν τη νόσο και να προσφεύγουν για θεραπεία στο νοσοκομείο.

«Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που νοσεί με κορωνοϊό να είναι εμπύρετος μια εβδομάδα και να παραμένει σπίτι. Ο ιός δεν αστειεύεται, ούτε κάνει διακρίσεις στις ηλικίες. Τηλεφωνική ιατρική δεν υπάρχει, ούτε είναι δυνατόν μια θεραπεία να γίνει εξ αποστάσεως» είπε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα