24/04/202120:40

Γηροκομείο στα Χανιά: Από τον ίδιο γιατρό όλα τα πιστοποιητικά θανάτου και των 68 ηλικιωμένων- Ως βασική αιτία αναγράφεται η ανακοπή καρδιάς

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά μετά την καταγραφή 68 θανάτων σε διάστημα 13 μηνών. Σύμφωνα με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, σε όλα τα πιστοποιητικά θανάτου, τα οποία έχουν εκδοθεί από τον ίδιο γιατρό, ως βασική αιτία αναγράφεται η ανακοπή καρδιάς.

Η έρευνα ξεκίνησε, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του οίκου ευγηρίας μία δικηγόρος που έχασε τον ηλικιωμένο πατέρα της, ο οποίος είχε φιλοξενηθεί πριν σε αυτό το χώρο. Η μήνυση που κατέθεσε στην εισαγγελία ήταν για έκθεση σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”, η δικηγόρος μετέφερε εκεί σε καλή κατάσταση τον πατέρα της και όταν τρεις μέρες μετά πήγε αιφνιδιαστικά να τον δει, δεν τον αναγνώρισε. Τον είδε δεμένο σε ένα καροτσάκι, με το κεφάλι πεσμένο χαμηλά, σαν να μην είχε επαφή με το περιβάλλον.

Όταν ρώτησε τους ιθύνοντες γιατί δεν τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, πήρε την απάντηση ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Η ίδια κάλεσε ασθενοφόρο για να διαπιστωθεί ότι ο πατέρας της είχε υψηλό πυρετό, κάτι που δεν είχαν αντιληφθεί οι υπάλληλοι στο γηροκομείο.

Με τη μήνυση της και το αίτημά της να ερευνηθούν τα Ληξιαρχεία σε όλους τους Δήμους της Κρήτης για περίεργους θανάτους στο ίδιο γηροκομείο, αποκαλύφθηκε ο αριθμός των νεκρών ηλικιωμένων που προκάλεσε σοκ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων διέταξε προκαταρκτική εξέταση, με το ερώτημα της διερεύνησης τέλεσης τυχόν κακουργηματικών πράξεων, όπως συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, έκθεση, σωματικές βλάβες και ανθρωποκτονία με δόλο, δια παραλείψεως και κατά συρροή.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Χανίων προκύπτει ότι από τους 68 ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο και έχασαν τη ζωή τους, οι 24 ήταν από τα Χανιά. Σε όλους η αιτία θανάτου ήταν η ανακοπή καρδιάς, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Οι ιδιοκτήτες του οίκου ευγηρίας και οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι όλο αυτό είναι μια πλεκτάνη και σκευωρία σε βάρος τους, από εργαζόμενους που απολύθηκαν επειδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

 

Πηγή: anikolouli.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα