24/04/202121:38

Εμπορικά κέντρα/Mall: Υποδέχθηκαν τους πρώτους πελάτες με μέτρα και ψώνια απο τα καταστήματα με click inside στην πρεμιέρα- Τήρηση από όλους των μέτρων (photos)

Τόσο οι καταναλωτές όσο και οι εργαζόμενοι προσαρμόστηκαν πλήρως στους υγειονομικούς κανόνες για την επανέναρξη της λειτουργίας των εμπορικών κέντρων

Χωρίς προβλήματα εξελίχθηκε η επανεκκίνηση της λειτουργίας των εμπορικών κέντρων/mall και εκπτωτικών χωριών με την μέθοδο του click inside σε όλη τη χώρα έπειτα από την αναστολή της λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. καθώς και οι καταναλωτές αλλά και το προσωπικό συμμορφώθηκαν στο έπακρο με τις υποδείξεις των ειδικών και τήρησαν τα μέτρα υγιεινής.

Υπενθυμίζεται πως από το Σάββατο 24 Απριλίου, λειτουργούν και πάλι με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) οι εμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης αλλά και τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, σε όλη την χώρα, με την ίδια μέθοδο. Επίσης, από Σάββατο 24 Απριλίου επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

Για τη μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13032 με την ένδειξη «Μετακίνηση σε εν λειτουργία εμπορικό κατάστημα με όριο τριών ωρών» ή με την συμπλήρωση του εντύπου-βεβαίωσης κίνησης ή με την συμπλήρωση χειρόγραφης βεβαίωσης κίνησης καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση. Επίσης, υποχρεωτική η πραγματοποίηση self test δύο φορές την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).

Οι πελάτες προσέρχονται μόνο μετά από ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων ενώ οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη της λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των mall:

mall1.jpg
mall2.jpg
mall3.jpg

 

mall4.jpg
mall5.jpg
.ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα