25/04/202116:47

Δημοτικό Σχολείο Λάλα «ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ»: Η μυθολογία του τόπου ξεδιπλώνεται σε τοιχογραφία στην πρόσοψη του σχολείου (photos)

Ένα μεγάλο έργο έφτασε, αισίως, στο τέλος του. Στις 10 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Λάλα «ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ» θα αντικρίσουν τη μυθολογία του τόπου τους να ξεδιπλώνεται στην πρόσοψη του σχολείου τους: τον Ηρακλή να κουβαλά στον ώμο του τον Ερυμάνθιο κάπρο, συμβολική εικόνα των μεγάλων καταστροφών στις καλλιέργειες του ποταμού Ερύμανθου, τον Κένταυρο Φόλο να κυνηγά με το τόξο του στο δρυοδάσος της Φολόης. Όλα αυτά, στον ευλογημένο στη φύση και τη μυθολογία τόπο της Ηλείας, και, ειδικότερα, στον παράδεισο που λέγεται «οροπέδιο της Φολόης».
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
Τίποτα από τα παραπάνω δε θα γραφόταν σήμερα, εάν δεν έκαναν το όνειρό μας πράξη ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Ίδρυμα «FOLLOE” του Ηλείου συμπολίτη μας -καταγόμενου από τις Μηλιές» κ.Πάνου Γερμανού, και η καλλιτεχνική ομάδα της URBAN ACT.
Μπορεί να είναι απεικόνιση
Όσα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ» κι αν βγουν από τα βάθη της ψυχής μας είναι, πράγματι, απειροελάχιστα, μπροστά στην καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση μιας πρωτόγνωρης για τα σχολικά δεδομένα της Ηλείας πειραματικής διαδικασίας, το οποίο πέτυχε με το παραπάνω, για να απολαμβάνουμε σήμερα τα εξαίσια αισθητικά του αποτελέσματα…
Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος
Διευθυντής του Σχολείου
Μπορεί να είναι εικόνα ελάφι
Μπορεί να είναι εικόνα ελάφι, εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα