27/04/202114:41

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

Συνελήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά και την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος, ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του Γιάννη Λαγού ήρθε μετά από συνεργασία των ελληνικών Αρχών με τις βελγικές.
Ο Λαγός εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο σπίτι του στις Βρυξέλλες και συνελήφθη, ενώ θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να έρθει στην Ελλάδα και να εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, λίγη ώρα μετά την έκδοση του εντάλματος για τη σύλληψή του ο Γιάννης Λαγός επιχείρησε να βγει από το σπίτι του, στο Βέλγιο, όμως απ’ έξω τον περίμεναν άνδρες των βελγικών αρχών, οι οποίοι του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο άνδρες πλησίασαν τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής και ζήτησαν να του δείξουν κάποια έγγραφα.

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε προϊδεάσει πως «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθεί άμεσα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία των Αθηνών».

Εχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, δεν μπήκε στη φυλακή.

Η άρση της ασυλίας και το ευρωπαϊκό ένταλμα
Μετά την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψή του.

Στην ψηφοφορία που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού, καθώς 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να ενημερώσει τις ελληνικές δικαστικές αρχές και από εκεί και πέρα η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της.

Λίγη ώρα μετά την σύλληψή του, ο Γιάννης Λαγός επιβεβαίωσε ο ίδιος τη σύλληψή του, με προκλητική ανάρτησή του στο twitter και έστειλε ένα ακατάληπτο μήνυμα για το εμβόλιο AstraZeneca.

«Είμαι σε Βελγικό περιπολικό.Οι κλεφτες,άθεοί και ανθέλληνες με πάνε φυλακή.Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα.Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ #AstraZeneca #Εμβολιο», έγραψε.

iefimerida.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα