28/04/202121:52

Νώντας Κυριαζής, Πρόεδρος ΔΣ Δήμου Πύργου: “Υποκριτική η στάση μελών της αντιπολίτευσης- Φρενάρουν τη λειτουργία του Δήμου”

ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Υποκριτική η στάση μελών της αντιπολίτευσης

 

Από την έναρξη της δημοτικής περιόδου η νέα δημοτική αρχή Πύργου με δική της πρωτοβουλία εξασφάλισε τη ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα μέλη της αντιπολίτευσης είχαν εκφράσει την έκπληξή τους που η συνεδρίαση μεταδίδονταν στο διαδίκτυο.

Έχουμε βαθιά πίστη στη Δημοκρατία και πρώτοι εμείς δώσαμε τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθούν στο διαδίκτυο τις συνεδριάσεις του ανώτατου οργάνου του Δήμου. Γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Γιατί θέλουμε να προβάλλεται το έργο μας και οι θέσεις μας. Γιατί πιστεύουμε στη λαϊκή συμμετοχή στα κοινά και στην ενημέρωση των πολιτών. Γιατί πράγματι έχουμε την πεποίθηση ότι η άμεση ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις και τη λειτουργία του Δήμου συμβάλει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη εκπλήρωση των σκοπών και της αποστολής του.

Οι ζωντανές απευθείας μεταδόσεις διεκόπησαν απότομα εκ μόνου του λόγου της απαγόρευσης των «δια ζώσης» συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων όταν θεσπίστηκαν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ζωντανή μετάδοση των με τηλεδιάσκεψη συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (που δεν διαφωνούμε να γίνεται) είναι ανέφικτη. Η κυβερνητική πλατφόρμα απενεργοποίησε τη δυνατότητα από την εφαρμογή «ΖΟΟΜ» με την οποία συνεργάζεται και βέβαια υπάρχουν περιοριστικοί όροι και προϋποθέσεις  εκ μέρους της εταιρίας ΕΔΥΤΕ Α.Ε. που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη κυβερνητική πλατφόρμα. Επί πλέον απαιτείται συμμόρφωσης στους όρους της GDPR (Γενικής Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων). Επίσης δεν υπάρχει στο Δήμο εξειδικευμένος υπάλληλος για την τεχνική υποστήριξη, ώστε να εξασφαλίζεται η συνεχής και απρόσκοπτη ροή της τηλεδιάσκεψης και η ποιότητα της αναμετάδοσης.

 

Πολιτικός Στρουθοκαμηλισμός

Οι παρατάξεις που απείχαν και εξέδοσαν την ανακοίνωση στο διαδίκτυο προκειμένου να δικαιολογήσουν τη μη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στρουθοκαμηλίζουν. Κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Δεν θέλουν να ληφθούν αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο. Γι’  αυτό απείχαν, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνεδρίαση. Δεν ήθελαν να προχωρήσει η διαδικασία για τη μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση των Παιδικών Σταθμών. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα λειτουργήσουν. Θέλουν να στρέψουν τους γονείς των παιδιών εναντίον της Δημοτικής Αρχής και δεν τους ενδιαφέρει αν τα παιδιά των συμπολιτών μας κινδυνεύουν να μην έχουν σχολείο.

Τα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου γνωρίζουν καλά και έχουν ενημερωθεί ότι τον περασμένο χρόνο ξεκίνησε από τον Δήμαρχο η νόμιμη διαδικασία για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη με παράλληλη τήρηση όλων των προϋποθέσεων που όμως δεν τελεσφόρησε ακόμα λόγω της γραφειοκρατικής αγκύλωσης. Γνωρίζουν επίσης ότι κανένα Περιφερειακό Συμβούλιο και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων δεν μεταδίδουν ζωντανά τις συνεδριάσεις τους με τηλεδιάσκεψη.

Υποκριτική και προσχηματική, παρελκυστική και ενάντια στο συμφέρον του Δήμου είναι η στάση όσων από την αντιπολίτευση επέλεξαν την αποχή. Προσπαθούν με τη ματαίωση των συνεδριάσεων να βάλουν τροχοπέδη στην αποτελεσματική δράση της Δημοτικής Αρχής, γιατί η εξουσία είναι αυτοσκοπός τους. Οι λαϊκιστικές κορώνες περί δήθεν δημοκρατικής ευαισθησίας τους δεν πείθουν κανέναν. Ούτε με τον τρόπο αυτόν θα επιτύχουν τους στόχους τους. Οι δημότες έχουν αντίληψη και μπορούν να καταλάβουν ποιοι αδιαφορούν για τα προβλήματα του Δήμου και των δημοτών και ποιοι πασχίζουν να τα λύσουν.

Η Δημοκρατία, η λαϊκή εντολή και η υπεύθυνη πολιτική στάση απαιτεί συμμετοχή και όχι αποχή.

                                                  Νώντας Κυριαζής

                                          Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα