29/04/202118:58

Kαταγγελία ΟΕΝΓΕ για τη διάλυση της Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και τις εντολές από την 6η ΥΠΕ αναγκαστικής μετακίνησης Παθολόγων για εφημερίες στον Πύργο από τα νοσοκομεία της Πάτρας και της Τρίπολης

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για άλλη μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και κάνει λόγο για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Πύργου το οποίο οδηγείται προς πλήρη διάλυση.

Σε επιστολή πρός τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τη διοίκηση του Γ.Ν. Π. «Άγιος Ανδρέας, τη διοίκηση Π.Γ.Ν. Πατρών, τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, τα μέλη Γ.Σ ΟΕΝΓΕ, τους προέδρους Ενώσεων και τα ΜΜΕ η Ομοσπονδία περιγράφει ένα σκηνικό διάλυσης στη δημόσια υγεία στην περιοχή.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Εκτός από τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που άλλωστε αφορούν όλα τα νοσοκομεία της χώρας, η απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου έχει εξαναγκάσει σε φυγή πολλούς γιατρούς του νοσοκομείου.

Έχει απομείνει μόλις ένας (1) Παθολόγος μετά την εξώθηση σε παραίτηση των τριών (3) άλλων Παθολόγων, για ένα νοσοκομείο που νοσηλεύει σε καθημερινή βάση πολλές δεκάδες ασθενών της επιδημίας (100 την προηγούμενη εβδομάδα), που εφημερεύει καθημερινά για επείγοντα περιστατικά και που διαθέτει και εμβολιαστικό κέντρο για τον γενικό πληθυσμό.

Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί όλο αυτό το διάστημα να φροντίσουν για τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και αντί να παρέμβουν έγκαιρα και να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες του διοικητή που έχει δώσει τη χαριστική βολή στο νοσοκομείο, δίνουν εντολές αναγκαστικής μετακίνησης Παθολόγων από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας (Π.Γ.Ν.Π και Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας») οξύνοντας έτσι τις ελλείψεις στα δύο αυτά νοσοκομεία και ιδιαίτερα στο Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας».

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου είχε έγκαιρα και επανειλημμένα προειδοποιήσει, αλλά αυτές οι προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν από τους αρμόδιους.

Απαιτούμε:

§  Ενίσχυση του Γ.Ν Πύργου με μόνιμο προσωπικό, κατά προτεραιότητα μόνιμους Επιμελητές Παθολόγους.

§  Να λυθεί επιτέλους το θέμα της κακοδιοίκησης του νοσοκομείου Πύργου.

§  Να ακυρωθούν τα απαράδεκτα εντέλλεσθε προς τους γιατρούς των νοσοκομείων Π.Γ.Ν. Πατρών και Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας».

 

Kαταγγελία ΟΕΝΓΕ για συνεχιζόμενες μετακινήσεις γιατρού

Η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. καταγγέλλει τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη για τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις γιατρών, που έχει οδηγήσει τους συναδέλφους σε απόγνωση.

Αντί η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και οι διοικήσεις των νοσοκομείων να μεριμνήσουν για κατεπείγουσες διαδικασίες πρόσληψης μόνιμων γιατρών για να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες, αντιμετωπίζουν τους γιατρούς σαν μετακινούμενο θίασο.

Μετά τη διάλυση της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Πύργου με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου Πύργου και της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης αλλά και τις αθλιότητες του διοικητή του νοσοκομείου Πύργου που έδωσαν τη χαριστική βολή και ανάγκασαν 3 παθολόγους σε παραίτηση επειδή δε δέχτηκαν να τους τσαλακώνει την αξιοπρέπεια τους, ξηλώνουν τη μία μετά την άλλη τις Παθολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων των όμορων νομών και εξωθούν και άλλους συναδέλφους στην παραίτηση.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η περίπτωση του συναδέλφου παθολόγου από το νοσοκομείο Τρίπολης, ο οποίος μετακινείται συνεχώς από τον Σεπτέμβριο του 2020. Τέσσερις φορές προς το νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, στο οποίο εφημέρευε καθημερινά για ολόκληρα επταήμερα χωρίς ρεπό. Χαρακτηριστικά, μέσα σε 21 μέρες έκανε 16 ενεργείς εφημερίες με αποτέλεσμα όπως ήταν αναμενόμενο να παρουσιάσει πρόβλημα υγείας. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ όχι μόνο δε λαμβάνει υπόψη του ότι ο συνάδελφος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών με εργαζόμενη σύζυγο, όχι μόνο γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το πρόβλημα υγείας του συναδέλφου, όχι μόνο δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με την οποία το αίτημα για μη μετακίνηση λόγω προβλημάτων υγείας εξετάζεται από τριμελή υγειονομική επιτροπή που συστήνεται σε κάθε υγειονομική περιφέρεια (αλήθεια έχουν συσταθεί οι αντίστοιχες υγειονομικές επιτροπές κ.κ. Υπουργοί;) και μετακινεί ξανά το συνάδελφο, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο του Πύργου.

Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας, Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων, έχουν ακέραια την ευθύνη για τη διάλυση κλινικών και νοσοκομείων, αλλά και για το κύμα παραιτήσεων των γιατρών ειδικά από τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Ευθύνονται για το γεγονός ότι νέοι γιατροί διστάζουν να διεκδικήσουν μία θέση από τις ελάχιστες που προκηρύσσονται, βλέποντας τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι τους στα δημόσια νοσοκομεία. Μετά από όλα αυτά έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν γιατροί για αυτό δεν κάνουν προσλήψεις.

 

Γιατροί υπάρχουν, εσείς τους διώχνετε.

Απαιτούμε:

  • Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για μετακίνηση για πολλοστή φορά του συναδέλφου Παθολόγου από το νοσοκομείο της Τρίπολης, διαφορετικά είστε υπεύθυνοι για το γεγονός ότι το νοσοκομείο της Τρίπολης θα στερηθεί έναν Παθολόγο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα