30/04/202123:25

Μένιος Φουρθιώτης: Απολογείται το Μεγάλο Σάββατο – Έρευνα και για άλλες υποθέσεις

To Μεγάλο Σάββατο το πρωί ο Μένιος Φουρθιώτης παρουσιάζεται ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή για να απολογηθεί για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Μαζί του και οι δύο φερόμενοι δράστες των δύο επιθέσεων στο σπίτι του και της απόπειρας ανθρωποκτονίας αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, οι οποίοι κατηγορούνται για τρία κακουργήματα και έξι πλημμελήματα.

Στον ανακριτή θα βρεθεί και ο αδελφός του ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων. Άπαντες οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα οδηγηθούν στις φυλακές.

«Μας ζήτησαν να είμαστε μαζί του»

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι που φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων έχουν δώσει το «στίγμα» των όσων θα υποστηρίξουν ενώπιον του ανακριτή ήδη από όσα είπαν στους αστυνομικούς.

Ο 42χρονος και 48χρονος υποστηρίζουν ότι ο παρουσιαστής τούς είχε ζητήσει να τον συνοδεύουν για ασφάλεια.

«Μας ζήτησε να είμαστε σχεδόν όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει ‘Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους… Μου έκαναν ζημιά’, εννοώντας τα άτομα που του έκαναν τα χτυπήματα σπίτι του».

Το χρηματοκιβώτιο

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega από στοιχεία και μαρτυρίες ωστόσο που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές Αρχές προκύπτουν επαφές και συνομιλίες των συγκατηγορουμένων του με τον παρουσιαστή πριν και μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς και τις επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει και το περιεχόμενο χρηματοκιβωτίου που εντοπίστηκε σε συνεργείο στο Περιστέρι και φέρεται να είχε αφήσει ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Στο χρηματοκιβώτιο περιέχονταν 21.650 ευρώ σε έξι χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, 48 των 100 ευρώ και 277 των 50 ευρώ. Παράλληλα, στο σπίτι του 42χρονου εντοπίστηκε ποσό 10.800 ευρώ. Αυτά τα ποσά ερευνάται εάν συνδέονται με την υπόθεση.

Έρευνα και για άλλες επιθέσεις

Στο μεταξύ η αστυνομία, σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», εξετάζει το ενδεχόμενο και άλλες εμπρηστικές επιθέσεις να έχουν σχεδιαστεί από τον παρουσιαστή.

Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι εμπρηστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο του 2020 στο σπίτι του στον Διόνυσο και στις αρχές του έτους στον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν.

Ανακοίνωση Κούγια για Φουρθιώτη: Δεν είμαι πλέον συνήγορός του

Αποσύρθηκε από τη νομική εκπροσώπηση του γνωστού παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη ο Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος με ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής ενημερώνει πως δεν είναι πλέον συνήγορος του Μένιου Φουρθιώτη, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τους λόγους καθώς αυτό το απαγορεύει ο Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων.

newsit.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα