01/05/202120:35

Εκτεταμένα επεισόδια στο Παρίσι για την Πρωτομαγιά, παρά το lockdown -Εγιναν 34 προσαγωγές (εικόνες & βίντεο)

Χιλιάδες ανθρώπων έλαβαν μέρος στις σημερινές παραδοσιακές διαδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε όλη τη Γαλλία, παρά τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Οι διαδηλωτές βρέθηκαν στις τάξεις των συνδικάτων στη Γαλλία, απαιτώντας κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, αλλά και εκφράζοντας την αντίθεσή τους, στα σχέδια της κυβέρνησης για την αλλαγή των παροχών ανεργίας.

Ένταση στο Παρίσι ανήμερα της Πρωτομαγιάς

300 πορείες σε όλη τη Γαλλία
Περίπου 300 πορείες διοργανώθηκαν στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας συμπεριλαμβανομένης, της Λιόν, της Νάντης, της Λιλ και της Τουλούζης. Στην πόλη του φωτός επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών που συγκρούστηκαν, με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Τουλάχιστον 34 άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμαράν.

Βίντεο: Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές στο Παρίσι
Η αστυνομία αναφέρει πως βρέθηκε αντιμέτωπη με επιθέσεις ενός μπλοκ διαδηλωτών που ακολούθησε εκείνο των συνδικάτων στη Γαλλία. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης, εκτιμούν πως πρόκειται για ταραχοποιά στοιχεία που βρήκαν ευκαιρία να προκαλέσουν επεισόδια.

Η αστυνομία στη Λιόν διέλυσε νωρίτερα μία ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που πετούσαν πυροτεχνήματα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η νομαρχία Οβέρνη-Ρον-Αλπ.

Ένταση στο Παρίσι ανήμερα της Πρωτομαγιάς / Φωτογραφία: AP Photos

«Θέλουμε να ζήσουμε, όχι να επιβιώσουμε» το σύνθημα της πορείας
Στη γαλλική πρωτεύουσα, τα μέλη των εργατικών ενώσεων και συνδικάτων διαδήλωσαν μαζί με τα «Κίτρινα Γιλέκα», το κίνημα διαμαρτυρίας που προκάλεσε μία σειρά αντικυβερνητικών διαδηλώσεων πριν από τρία χρόνια, αλλά και από εργαζόμενους στους τομείς που δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από τους περιορισμούς της πανδημίας, όπως, ο τομέας του πολιτισμού.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, τα μέλη των εργατικών ενώσεων και συνδικάτων διαδήλωσαν μαζί με τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Στη γαλλική πρωτεύουσα, τα μέλη των εργατικών ενώσεων και συνδικάτων διαδήλωσαν μαζί με τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Οι διαδηλωτές που ακολούθησαν το μπλοκ των συνδικάτων στη Γαλλία, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους φορούσαν μάσκες συμμορφούμενοι με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της COVID-19, κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Τα μερίσματα και όχι οι παροχές ανεργίας είναι τα εισοδήματα των τεμπέληδων» και «Θέλουμε να ζήσουμε, όχι να επιβιώσουμε».

«Πακτωλός χρημάτων πηγαίνει σε αυτούς που έχουν πολλά χρήματα, ενώ λιγότερα χρήματα πηγαίνουν σε όσους που δεν έχουν τίποτα, όπως αντανακλάται στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης των ανέργων, το οποίο θέλουμε να καταργηθεί» δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτίνεζ ηγέτης της ένωσης εργαζομένων CGT.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα