03/05/202121:27

Άνοιξε μετά από έξι μήνες η εστίαση: Πλημμύρισαν από κόσμο καφέ και μπαρ

Με μάσκες και αποστάσεις η λειτουργία των κέντρων εστίασης – Γέμισαν από κόσμο καφέ και μπαρ σε Κολωνάκι και Σύνταγμα – Χωρίς μουσική τα κέντρα και μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια – Βίντεο και φωτογραφίες εξασφάλισε το protothema.gr

Κύμα ενθουσιασμού επικράτησε κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας των κέντρων εστίασης, ύστερα από έξι μήνες διακοπής της λειτουργίας τους. Το πολυαναμενόμενο άνοιγμα έφερε τους Αθηναίους και πάλι στα… γνώριμα μέρη.

Οι καφετέριες και τα μπαρ σε πολλά μέρη της Αθήνας, όπως φαίνεται άλλωστε και στις φωτογραφίες και τα βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr, σφύζουν από κόσμο.

Εστίαση
Στην πλατεία στο Μοναστηράκι, στα μαγαζια στο Σύνταγμα, όπως επισης και στο Κολωνάκι, η κοσμοσυρροή είναι εμφανής.
estiasi-2
estiasi-3
estiasi-4

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στους δρόμους κοντά στην πλατεία Κολωνακίου, με τα κέντρα στην Τσακάλωφ να είναι γεμάτα.

estiasi-12
estiasi-16

Παρομοίως στο Παγκράτι και την πλατεία Βαρναβα, οι ταβερνες γέμισαν από κόσμο που έκαναν κρατήσεις τις τελευταίες ημέρες. «Είμαστε χαρούμενοι για το άνοιγμα. Το είχαμε ανάγκη. Έπρεπε να βγούμε και να κυκλοφορήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας πελάτης καταστήματος.

estiasi-5
estiasi-6
estiasi-10
estiasi-11

Στα περισσότερα μέρη υγειονομικού ενδιαφέροντος, πάντως, τηρούν – όπως φαίνεται – το πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο θα πρεπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ μέχρι έξι άτομα μπορούν να καθίσουν σε κάθε τραπέζι, πάνω στο οποίο πρέπει να υπάρχει ένα απολυμαντικό.

Τα μέτρα είναι αυστηρά καθώς στα μαγαζια δεν υπάρχει μουσική. Παράλληλα, όλοι οι εργαζομενοι φορούν τις μάσκες τους.

estiasi-13
estiasi-14
estiasi-15

Στις 23:00 ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας, που σημαίνει πως το ωράριο λειτουργίας στα κέντρα είναι μέχρι τις 22:45

.Πολλά καταστήματα, πάντως, άνοιξαν από 07:00, με τους ιδιοκτήτες να δηλώνουν αισιόδοξοι για τους επόμενους μήνες, καθώς το τελευταίο διάστημα σημαντική  οικονομική επιβάρυνση.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα