05/05/202115:21

Μυρσίνη -Ηλεία: Σε κατάσταση αυστηρού lockdown για τις επόμενες 14 ημέρες η δομή φιλοξενίας προσφύγων- Μετέφεραν εκεί προσωρινά τους 182 πρόσφυγες από την Καλαμάτα εκ των οποίων οι 13 θετικοί στον covid-19

Σε καραντίνα – κατάσταση πολύ αυστηρού lockdown θα βρίσκεται για τις επόμενες 14 ημέρες η δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη καθώς χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν εκεί προσωρινά, άλλοι 182 πρόσφυγες που προστέθηκαν στους ήδη 94 φιλοξενούμενους της Δομής.

Χθες λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι έφθασαν στη Δομή της Μυρσίνης 5 λεωφορεία συνοδευόμενα από 8 περιπολικά του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ που μετέφεραν τους 182 πρόσφυγες τους οποίους αποβίβασαν Λιμενικοί στην Καλαμάτα από το σκάφος στο οποίο επέβαιναν και είχε υποστεί βλάβη ενώ έπλεε στον Μεσσηνιακό κόλπο.

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυρσίνης Ανδρέας Αποστολόπουλος
“Οι πρόσφυγες , που αναφερθήκαμε στην προηγούμενη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 236 , τελικά έφθασαν στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων της Μυρσίνης , χθές στις 15:15 με 5 λεωφορεία και 8 περιπολικά της αστυνομίας .
Η μεγάλη μας αγωνία πλέον ήταν , από την ώρα της άφιξης , αν θα παραμείνουν εντός της Δομής και να μη κυκλοφορήσει ουδείς εκτός αυτής , λόγω των κρουσμάτων κορονοιού που έχουν ανιχνευθεί στους νέους φιλοξενούμενους.
Ως πρόεδρος της κοινότητάς μας, με εργώδεις προσπάθειες ξεκίνησα έναν νέο αγώνα ενημέρωσης όλων, για το κρίσιμο της κατάστασης και την ανάγκη άμεσης επέμβασης .
Εκτός από τον κ. Δήμαρχο του Δήμου μας , τον Διοικητή της Δομής και τους Βουλευτές του Νομού μας , επισκεύθηκα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας και ενημέρωσα την κυρία Εισαγγελέα γραπτώς και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας .
Η γνώμη μου , που την εξέθεσα προς όλους ήταν να υπάρχει φύλαξη του χώρου σε 24ωρη βάση από ιδιωτική εταιρία φύλαξης.
Έγινε δεκτή , υπό τον όρο ότι οι υπόλοιπες Δημόσιες Αρχές , Αστυνομία και Λιμενικό δηλώσουν αδυναμία 24ωρης επιτήρησης .
Ηλεία: Σχεδιάζουν να μεταφέρουν τους 182 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε σκάφος από την Καλαμάτα στη δομή της Μυρσίνης; – Ανησυχία από επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid- Τι αναφέρει ο Ανδρέας Αποστολόπουλος, πρόεδρος της ΤΚ Μυρσίνης
Σήμερα η Δομή επιτηρείται, από Αστυνομία και κυρίως Λιμενικό, συνεχώς , γεγονός που προσωπικά διαπίστωσα κατά την επίσκεψή μου στο χώρο . Παρών ήταν και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου του Λιμενικού , που τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσπάθειά του και την διάθεση του προσωπικού .
Ευχαριστώ όλους που κινητοποιήθηκαν και βοήθησαν στην προσπάθειά μας .
Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει να ανησυχούν. Υπάρχει, προς το παρόν, επιτήρηση πλήρης . Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε επιθυμούμε να ” φυλακίσουμε ” τους φιλοξενούμενους μέσα στη Δομή . Θα κάνουν λίγο υπομονή , για 14 ημέρες, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ο κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης είναι μεγάλος” καταλήγει ο πρόεδρος της ΤΚ Μυρσίνης Ανδρέας Αποστολόπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα