05/05/202118:29

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας: Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αύριο 6/5 στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς

24 ωρη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 6 ΜΑΙΟΥ 2021 ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Πέρασε πάνω από ένας χρόνος με την Πανδημία παρούσα, και τους  εργαζόμενους στις Δημόσιες Δομές Υγείας στη «Πρώτη Γραμμή» να δίνουν  τη μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες. Χωρίς ουσιαστική στήριξη  με 0 προσλήψεις, οι εναπομείναντες  εργαζόμενοι καλούνται να διεκπεραιώσουν ένα εμβολιαστικό πλάνο πάνω από τις δυνατότητες που έχουν.

Η απουσία σωστής Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στη χώρα μας και ενός συνολικού σχεδίου που θα βασίζεται στην  έγκαιρη προετοιμασία του εμβολιαστικού μηχανισμού και όχι στην αποξήλωση των νοσοκομείων και μετατροπή τους σε εμβολιαστικά κέντρα, καταδεικνύουν την προχειρότητα και «ανεμελιά» της ανεύθυνης κυβέρνησης της ΝΔ. Οι ιδεοληπτικές εμμονές τής  με την   προνομιακή μεταχείριση του ιδιωτικού τομέα  να μένει στο απυρόβλητο ενώ οι δημόσιες δομές βρίσκονται καθημερινά σε πόλεμο, επιτείνουν την ήδη άσχημη κατάσταση.  Ιδιαίτερα η προτροπή των διοικούντων «βγάλτε τα πέρα μονοί σας» με όποιο κόστος, με όποιο τρόπο  και να έχουμε και λίγο νοσοκομείο  και λίγο εμβολιαστικό ,χαρακτηρίζονται απαράδεκτες. Ενώ, τώρα που ζορίζουν τα πράγματα, με περίσσιο θράσος  ξέχασαν τα χειροκροτήματα και τους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» και τις δηλώσεις με δάκρυα στα μάτια του κ. Κικίλια περί «ηθικής ανταμοιβής» ούτε δώρο Πάσχα είδαμε, ούτε μισθολογικές βελτιώσεις .Παρόλα αυτά συνεχίζονται οι διώξεις  εργαζομένων και συνδικαλιστών. Με σημαία το «η Πανδημία είναι Προσωρινή !!» αρνούνται να κάνουν μόνιμες και μαζικές προσλήψεις , αρνούνται τη μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων, αρνούνται την ένταξη μας στα ΒΑΕ, την οικονομική και εργασιακή μας αναβάθμιση, την αύξηση της χρηματοδότησης.

Και ενώ οι διασωληνωμένοι αυξάνονται, οι θάνατοι είναι ψηλά, και τα κρούσματα χιλιάδες, με τη κοινωνία να έχει ξεπεράσει  τα όρια της, η Κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στο πρόγραμμα της, με τη  κατάθεση του Νομοσχεδίου για τα Εργασιακά, υλοποιώντας τις  νεοφιλελεύθερες δεσμεύσεις της  για κατάργηση του οκτάωρου και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αναγκάζοντας Κοινωνία και Εργαζόμενους, πέρα από τη μάχη για την αντιμετώπιση της Πανδημίας να δώσουν τον Αγώνα για να αποτρέψουν τον Εργασιακό Μεσαίωνα που φέρνει η Κυβέρνηση. Και ο Εορτασμός της εργατικής  Πρωτομαγιάς με την Απεργία στις 6 Μάη θα είναι η πρώτη μεγάλη και μαζική απάντηση μας.

Συνεχίζουμε τον Αγώνα, με τους Εργαζόμενους και τα Πρωτοβάθμια  Σωματεία στην  απεργιακή συγκέντρωση  στις  6 Μάη στις 10 το πρωί στο Πύργο μπροστά από το 2ο Λύκειο. Και διεκδικούμε:

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ- ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ –  ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ- ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ-

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ-

ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ -ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –                                                                                                                                                                  

ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΣ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα