09/05/202111:36

Χρήστος Γαβράς για ΓΟΕΒ: Έφθασε πλέον η ώρα για ριζική παρέμβαση εκσυγχρονισμού στο δίκτυο…

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΒΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΓΟΕΒ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑΧΑΛΗ

 

Έφθασε πλέον η ώρα για ριζική παρέμβαση εκσυγχρονισμού στο δίκτυο…

 

  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ

ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

 

 

 

 

Με τον Πρόεδρο του ΓΟΕΒ Αντώνη Γιαχαλή, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Χρήστος Γαβράς, και συζήτησε μαζί του, τα θέματα που απασχολούν τον Οργανισμό και τα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το αρδευτικό μας δίκτυο.

Είχε άλλωστε προηγηθεί και συνάντηση του κ. Γαβρά με αγρότες – καλλιεργητές του Νομού μας προκειμένου ο ίδιος να ακούσει προβληματισμούς και προτάσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, από τους παραγωγούς που βιώνουν άμεσα την κατάσταση.

 

Όπως τονίσθηκε μεταξύ άλλων, αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις προσπάθειες αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού αυτού του δικτύου που άντεξε στη φθορά του χρόνου, αλλά τώρα πια πρέπει να λειτουργήσει πάνω σε διαφορετικές συνθήκες και σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής.

 

Ήδη όπως αναφέρθηκε από τον κ. Γιαχαλή έχουν προχωρήσει συγκεκριμένες διαδικασίες ενώ υπάρχει και η ανάλογη συνεργασία με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και βεβαίως την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.

 

Ο κ. Γαβράς επεσήμανε ότι το αρδευτικό αποτελεί πάντα ένα «ζωτικό» κομμάτι για την Ηλεία και την αγροτική μας παραγωγή με ιδιαίτερα ουσιαστικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ποιοτική καλλιεργητική εξέλιξη του τόπου και τη στήριξη του αγροτικού μας πληθυσμού.

Είναι γεγονός ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ότι κατά το προηγούμενο διάστημα, παρά τις προσπάθειες που έγιναν και τις μελέτες που υπήρξαν δεν καταφέραμε πολλά πράγματα γιατί δεν έχουμε την ανάλογη αντιστοίχιση χρηματοδοτήσεων. Γιατί μην  ξεχνάμε ότι η αλλαγή εντός εκ των μεγαλυτέρων αρδευτικών δικτύων της Ελλάδας, όπως είναι αυτό της Ηλείας απαιτεί «γενναίες» πιστώσεις, διαρκώς  παρακολούθηση και εκτέλεση ενός τεράστιου έργου.

 

Σήμερα – συνέχισε ο κ. Γαβράς – με την πλήρη κατανόηση του ζητήματος εκτιμώ ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση και είναι διατεθειμένη να κάνει τις αναγκαίες κινήσεις, ενώ η συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και τον ίδιο τον Οργανισμό είναι προαπαιτούμενο επιτυχίας στην όλη προσπάθεια.

 

Από κει και πέρα όπως επεσήμανε και εκ του παραλλήλου θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση προσωπικού και τέλος άμεσης προτεραιότητας (ίσως και αν χρειαστεί ακόμη και νομοθετική παρέμβαση) αποτελεί η επίλυση του μεγάλου οικονομικού προβλήματος και των υπέρογκων οφειλών προς τη ΔΕΗ με οριστικό όμως τρόπο…

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα