25/05/202115:16

ΠΔΕ: Με επετειακό χαρακτήρα ο 43ος Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας

 

ΠΔΕ: Με επετειακό χαρακτήρα ο 43ος Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας

 

Συνέντευξη Τύπου για την διοργάνωση του 43ου Ποδηλατικού Γύρου Θυσίας, που θα διεξαχθεί το διάστημα 28-30 Μαΐου 2021 παραχώρησαν σήμερα Τρίτη 25 Μαΐου 2021 στα Καλάβρυτα ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών Σπύρος Πολίτης.

«Ο 43oς Γύρος Θυσίας συμπίπτει φέτος με την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Έτσι η Περιφέρεια ενέταξε στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων και  αυτήν την σημαντική διοργάνωση που έχει ιστορικό περιεχόμενο. Στον αρχικό σχεδιασμό μας ήταν ο αγώνας να ενώσει  ιστορικά σημεία και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, εξαιτίας όμως των περιορισμών υπήρξαν ορισμένες τροποποιήσεις. Στον προσανατολισμό της Περιφέρειας που συμμετέχει στη διοργάνωση παραμένει ως στόχος το «άνοιγμα» του ποδηλατικού γύρου» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι πρόκειται για ποδηλατικό αγώνα πανελλήνιας εμβέλειας με μεγάλη συμμετοχή και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς αναβιώνει τη διαδρομή που ακολούθησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μετά την ορκωμοσία των παλληκαριών στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας.

Στο περιεχόμενο του 43ου Γύρου Θυσίας αναφέρθηκαν οι Πρόεδροι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος και του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, Σπύρος Πολίτης, ο οποίος σημείωσε ότι φέτος ο Όμιλος συμπληρώνει  50 χρόνια από την ίδρυσή του, το 1971. Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνουν βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και η Χρύσα Γιαννοπούλου εκπρόσωπος της  ENEL green power που είναι χορηγός της διοργάνωσης.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα