26/05/202117:07

Το Choose Greece 2021 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Choose Greece 2021: The Greek Regional Hospitality Plan

Olympia Forum: Tourism Development Module

 

Μια χρονιά-γέφυρα θα είναι το 2021 για τον ελληνικό και παγκόσμιο τουρισμό, καθώς η πανδημία ήρθε να αλλάξει ριζικά το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτυσσόταν και έπαιρνε υπεραξία τις τελευταίες δεκαετίες η πιο δυναμική και αισιόδοξη ίσως “μετοχή” της παγκόσμιας οικονομίας. Ο εθνικός σχεδιασμός θέτει ως πρωταρχική στόχευση την καθιέρωση της χώρας μας όχι απλά ως μοναδικού προορισμού διακοπών, αλλά ιδανική ασφαλή επιλογή για τον επισκέπτη. Με αυξημένες προσδοκίες και αισιοδοξία αλλά ταυτόχρονα με ρεαλισμό και προσεκτικά βήματα, σε συνεργασία με τους φορείς του κλάδου, ανακτάται το κλίμα αισιοδοξίας. Αυτή τη φορά ωστόσο, ο σχεδιασμός και τα προσεκτικά βήματα αποτελούν την κορωνίδα του επιτυχούς αποτελέσματος που δεν είναι άλλο από το να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει τα αρνητικά ρεκόρ του 2020 και να δημιουργήσει την νέα βάση επανεκκίνησης, με θετικό πρόσημο στον παγκόσμιο χάρτη.

Είναι η στιγμή που η στόχευση πρέπει να προκύψει μέσα από συνέργειες και συλλογικότητα, ώστε το πλάνο να είναι σαφές, ελκυστικό, ολιστικό και ευέλικτο, αξιόπιστο και ασφαλές. Μέσα από τον διάλογο και την ανάλυση όλων των δεδομένων, όπως αυτά έχουν αρχίσει να καταγράφονται από τα μέσα Μαΐου, οπότε η χώρα μας “άνοιξε πανιά” για την τουριστική σεζόν που ξεκινά, το υβριδικό συνέδριο τουριστικού ενδιαφέροντος Choose Greece 2021 με θέμα: “The Greek Regional Hospitality Plan”, που θα πραγματοποιηθεί στις  28-29 Μαΐου 2021 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” έχει στόχο να αποτελέσει τον πυρήνα της συστραύτευσης απέναντι στην μεγάλη πρόκληση για την βαριά βιομηχανία της χώρας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εργασιών του, την έναρξη των οποίων θα κάνει η Υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη, θα βρεθούν οι προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, η φιλοξενία μετά την Covid-19, οι υποδομές για ασφαλείς αφίξεις και μεταφορές αλλά και τα είδη του τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν, δίνοντας στον επισκέπτη μια ευρεία γκάμα επιλογών.

Κοινό παρονομαστή του πλάνου που θα διαμορφωθεί αποτελεί η παραδοχή ότι μοιάζουν πολύ μακρινό ¨τοπίο” οι αφίξεις-ρεκόρ του 2019 ωστόσο, είναι ξεκάθαρος ο στόχος να ξεπεράσουμε τις αφίξεις του 2020, παρά το γεγονός ότι η πανδημία, που βιώνει όλος ο κόσμος, είναι σε έξαρση φέτος.

Οι δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας και οι δήμοι που συμμετέχουν, μέσα από τα δικά τους ξεχωριστά προγράμματα, έρχονται να επιβεβαιώσουν το σύνθημα «All you want is Greece», καθώς ο τουρίστας μπορεί να επιλέξει το μοντέλο και τον χαρακτήρα των διακοπών του μέσα από πληθώρα προτάσεων ανά περιοχή, ωστόσο η Ελλάδα, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τα ασφαλή πρωτόκολλα υποδοχής, είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να εγγυηθεί αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης, αισιοδοξίας και απαράμιλλης φιλοξενίας.

Μέσα από δράσεις προβολής και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, βάζουν την δική τους, ξεχωριστή “πινελιά” σε ένα ευρύ πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού, εξειδικεύοντας με προτάσεις και στοχευμένες πρωτοβουλίες την δημιουργία του μοντέλου εκείνου που θα αποτελέσει την βάση για την εκ νέου ανάπτυξη δυναμικής στον τομέα αυτό. μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους θέτουν στο επίκεντρο την επόμενη μέρα του ελληνικού Τουρισμού, παρουσιάζοντας τα στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης του Τουριστικού τους ενδιαφέροντος, αναλύοντας θέματα που άπτονται άμεσα της συνολικής εικόνας τους προς τους δυνητικούς επισκέπτες, όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός τους, τα είδη  τουρισμού που στοχεύουν να επικεντρωθούν, τα θέματα μεταφορών, τα μέσα και τις στρατηγικές προβολής τους για διεθνή παρουσία και δράση.

Στοχευμένες θα είναι και οι διεθνείς συμμετοχές στο συνέδριο προκειμένου όλα τα σχέδια δράσης να βρουν ανταπόκριση σε ξένα πρακτορεία,  tour operators και φορείς.

Μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που έχει διαμορφώσει στην παγκόσμια τουριστική αγορά η πανδημία, το συνέδριο έχει στόχο να σκιαγραφήσει την διαδρομή προς την επόμενη ημέρα, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας η χώρα μας να βγει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να καταφέρει να τοποθετηθεί με αξιώσεις απέναντι στην μεγάλη πρόκληση, την ενίσχυσή της ως ισχυρή και ασφαλής μετοχή στον παγκόσμιο χάρτη.

Εδώ μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου

Το Συνέδριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στα παρακάτω link:

Day 1: https://youtu.be/Kjnv-Y58E6I

Day 2: https://youtu.be/C6pLoKS1gXg

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το siteμας: www.olympiaforum.grή τα social media μας: Facebook: Olympia Forum, Instagram:  olympia.forum

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα