04/06/202122:45

Αρχαία Ολυμπία: Πενήντα δύο κεραμίστες εκθέτουν- Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας η 6η Εκθεση Κεραμικής από 12 Ιουνίου έως 26 Σεπτεμβρίου

Πενήντα δύο κεραμίστες εκθέτουν

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, η Λέσχη Φίλων της Κλασικής Μουσικής Πάτρας και η Ομάδα Κεραμέων Ιχνη, συνδιοργανώνουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας την 6η Εκθεση Κεραμικής από τις 12 Ιουνίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί που αναπτύχθηκε ο πιο δοξασμένος ιερός χώρος της Αρχαίας Ελλάδας, εκεί που γεννήθηκαν οι πιο σημαντικοί αθλητικοί αγώνες, από την αρχαιότητα έως σήμερα, θα συναντηθούν 52 Ελληνες και ξένοι κεραμίστες. Τα έργα τους θα φιλοξενηθούν στο Περιστύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τα έργα των σύγχρονων Ελλήνων και ξένων κεραμιστών, που απηχούν τις σύγχρονες τάσεις της κεραμικής τέχνης και τα χαρακτηρίζει η διαφορετική τεχνική ως προς τη φόρμα, τη διακόσμηση και το ψήσιμο, εμπνευσμένα από την ιστορία και τους μύθους της Αρχαίας Ολυμπίας, δένουν αρμονικά με τα εξαιρετικά πήλινα εκθέματα και με όλες τις συλλογές του Μουσείου.

Είναι γνωστή η δράση της Ομάδας Κεραμεών Ιχνη που εδώ και 10 χρόνια αγωνίζεται μέσα από εκθέσεις και συμπόσια να φέρει σε επαφή τη σύγχρονη κεραμική τέχνη με τον ευρύ κοινό. Η υψηλή αισθητική που είναι παρούσα και σ΄αυτή την έκθεση κεραμικής, έδωσε το ερέθισμα στη Λέσχη Φίλων Κλασικής Μουσικής, που έχει παρουσία 40 χρόνων στα μουσικά πράγματα της πόλης των Πατρών, να αποδείξει ότι η κλασική μουσική συνυπάρχει δημιουργικά με άλλες μορφές τέχνης.

Οι συμμετέχοντες κεραμίστες είναι οι: Ann Van Hoey, Βασίλειος Αναστασόπουλος, Λουκία Αρκουλάκη, Γιώργος Βαβάτσης, Ιωάννης Βλαντωνόπουλος, Θόδωρος Γαλιγαλίδης, Εφη Γεωργοπούλου, Μίρκα Δραπανιώτου, Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου, Μάρω Θεοδώρου, Μάγκυ Ιωάννου, Μάνος Καλαμένιος, Κώστας Καρακίτσος, Στράτος Καρακίτσος, Μάρω Κερασιώτη, Μυρτώ Κόλλια, Χαρούλα Κοροπούλη, Ιωσηφίνα Κοσμά, Παναγιώτης Κυριακάκης, Νάνσυ Λειβαθινού, Μαριλένα Λιβιεράτου, Ζωή Λυκουργιώτη, Χρυσάνθη Λυμπεραίου, Helen Μudie-Ioannidou, Ελενα Μανάλη, Μαριλένα Μιχοπούλου, Χριστίνα Μόραλη, Δώρα Μόρφη, Λίλη Μπακογιάννη, Χαρά Μπαχαρίου, Μελίνα Ξενάκη, Αντιγόνη Πανταζή, Βούλη Πανταζίδου, Γωγώ Παπαβασιλείου, Αγγελική Παπαδοπούλου, Βασίλης Παπαϊωάννου, Λιάνα Παπαλέξη, Μαρία Παπανικολάου, Γεώργιος Πέππας, Σταύρος Περάκης, Μαρία Πετράτου, Αγγελική Πολίτη, Γιώργος Ποντίκης, Νίκος Σκλαβενίτης, Ελενα Σταθοπούλου, Δήμητρα Σταυρινίδου, Δήμητρα Σταύρου, Μαρίνα Ταλιαδούρου, Δώρα Τσιράκογλου, Ιφιγένεια Τσίρου, Ηλίας Χριστόπουλος, Θεοδώρα Χωραφά.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Ιουνίου και ώρα 6 το απόγευμα. Η είσοδος στον χώρο της έκθεσης είναι δωρεάν.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων και ώρα 19:00 θα δοθεί συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας έχει η Βάγια Ζεππάτου και τη  μουσική διεύθυνση ο καταξιωμένος μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης. Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Για την πραγματοποίηση της έκθεσης πολύτιμη υπήρξε η στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία είναι και ο μεγας χορηγός της διοργάνωσης, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που ειναι χορηγός.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα