06/06/202118:54

Στάθης Καννής: «Νέα καθυστέρηση στο έργο 1.404.000 € εξαιτίας της εμμονής του δημάρχου Πύργου να αναθέσει το έργο σε συγκεκριμένη εταιρία με σκανδαλώδεις όρους»

Στάθης Καννής: «Νέα καθυστέρηση στο έργο 1.404.000 € εξαιτίας της εμμονής του δημάρχου Πύργου να αναθέσει το έργο σε συγκεκριμένη εταιρία με σκανδαλώδεις όρους»

 

Μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 770/2021 απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, που παραπέμπει την υπόθεση για το έργο ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2016, προϋπολογισμού 1.404.000€, στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών, ο Δήμαρχος Πύργου συνεχίζει να εκθέτει τον εαυτό του στη δίνη ενός τεράστιου πολιτικού σκανδάλου.

Το έργο που αφορά στις Δ.Ε. Πύργου, Ωλένης και Ιάρδανου (3 υποέργα) εισέρχεται σε νέες δικαστικές περιπέτειες και καθυστερήσεις. Υπενθυμίζω ότι το 4 ο υποέργο της ΔΕ Βώλακα με ακριβώς το ίδιο αντικείμενο ήδη εκτελείται και έχει επιτευχθεί έκπτωση 40% (!!), το δε πρακτικό του διαγωνισμού εγκρίθηκε από τον ίδιο τον κ. Αντωνακόπουλο(!!). Είναι, λοιπόν, αδιανόητο ο Δήμαρχος να μην αντιλαμβάνεται ότι η εμμονή του να εκτελεστεί το εν λόγω έργο από την αθηναϊκή εταιρεία της επιλογής του, χωρίς τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού, με τη σκανδαλώδη έκπτωση του 5%, δημιουργεί κραυγαλέα ερωτήματα.

Είναι γνωστό ότι μετά τις αποφάσεις του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έκριναν τον τρόπο ανάθεσης του έργου παράνομο, η δημοτική αρχή κατέφυγε σε μία λυσσαλέα προσπάθεια να ακυρώσει τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Μάλιστα, προκειμένου να εκδοθεί θετική απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο Δήμαρχος έστειλε προς έλεγχο τις αποφάσεις του έργου με έγγραφό του, αποκρύπτοντας όμως ότι είχαν ακυρωθεί από τον Συντονιστή ως παράνομες, ενώ διερευνάται και η παραποίηση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου του Δήμου, αφού στον φερόμενο αριθμό πρωτοκόλλου του επίμαχου εγγράφου προς το Ελεγκτικό Συνέδριο υφίστατο στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο του Δήμου άλλο εισερχόμενο έγγραφο, το οποίο εξαφανίστηκε μία σχεδόν ώρα μετά από σχετική αίτησή μας με την οποία το ζητούσαμε.

Εντύπωση, βέβαια, μας προκαλεί, το γεγονός ότι ο Δήμαρχος δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο και για την εκτέλεση και των άλλων έργων (ΑΠ ΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΒΩΛΑΚΟΣ – 152.000,00€,
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΕΟ ΠΥΡΓΟΥ ΑΡΧ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΟ ΠΥΡΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ» – 180.000,00€), που επίσης ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη

Διοίκηση εξαιτίας παράνομων αναθέσεων, ιδίως όταν το ένα εξ αυτών ανατέθηκε σε ντόπια εταιρεία. Γιατί δεν επιδίδεται στον ίδιο δικαστικό αγώνα και για αυτά τα έργα; Δήμαρχε, αν είχες τηρήσει από την αρχή τη νόμιμη διαγωνιστική διαδικασία, τα συγκεκριμένα έργα θα είχαν ήδη ολοκληρωθεί, προς όφελος των συμπολιτών μας και όχι της αθηναϊκής εταιρείας που επέλεξες… για να διαχειριστεί ένα τέτοιο ιλιγγιώδες ποσό!!

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ 
Δικηγόρος 
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης Πύργου «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα