06/06/202118:33

Σε δομές κοινωνικής προστασίας (ΚΕΠΕΠ Λεχαινών) σε Ηλεία, Αχαΐα και Στερεά Ελλάδα η υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Σάββατο 5 Ιουνίου η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου παραβρέθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών (Κ.Ε.ΠΕ.Π) στα Λεχαινά στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Η υφυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο και συνομίλησε με το προσωπικό και τη Διοίκηση για την ομαλή μετάβαση των παιδιών σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.).

Στη συνέχεια του ταξιδιού της επισκέφτηκε, μαζί με τους βουλευτές Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ιάσωνα Φωτήλα και Άγγελο Τσιγκρή, το Σκαγιοπούλειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων, στην Πάτρα που φιλοξενεί σήμερα 15 αγόρια. Συζήτησε με τα παιδιά και ευχαρίστησε το προσωπικό για το έργο του, ενώ τόνισε, για μία ακόμη φορά, την ανάγκη «να βγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα και να βρεθούν στην αγκαλιά μίας ανάδοχης οικογένειας».

Το απόγευμα, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων πρόκειται  να επισκεφτεί- συνοδεία του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και του βουλευτή Φωκίδας και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Μπούγα το Γραμματικοπούλειο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στην Ιτέα Φωκίδας. Μια δομή ηλικιωμένων που το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενισχύει με τη χρηματοδότηση νέας πτέρυγας.

Νωρίτερα, η Υφυπουργός παραβρέθηκε στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα όπου σε ειδική Συνεδρία μίλησε με θέμα «Κοινωνική Συνοχή κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση» με συντονιστή τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου. Μαζί με τη Δόμνα Μιχαηλίδου, τις θέσεις τους ανέπτυξαν, o Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Jean-Eric Paquet, η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της Διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ στην Ελλάδα, Ε.Ι.Ε.Α.Δ., Ελένη Φωτοπούλου και ο διευθυντής σύνταξης του diaNEOsis, Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Κατά την ομιλία της η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε πως «έχουμε αναπτύξει ένα πολύπλευρο πλέγμα προγραμμάτων υποστήριξης και των πλέον ευάλωτων πολιτών με ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα και ισχυρούς πολλαπλασιαστές. Η Πολιτεία είναι έμπρακτα δίπλα στον πολίτη – Προστατεύουμε το παιδί, υποστηρίζουμε την τρίτη ηλικία, ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους με αναπηρία και είμαστε πάντα δίπλα στον πιο ευάλωτο».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα