08/06/202108:01

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Θαλασσοταραχή» με  «ΜΕΣΟΓΕΙΟ» και κραυγαλέες αποφάσεις στην Τριανταφυλλιά…

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

 

«Θαλασσοταραχή» με  «ΜΕΣΟΓΕΙΟ» και

κραυγαλέες αποφάσεις στη Τριανταφυλλιά…

 

 

 

«Μικρός ο δρόμος από το αλληλούια στο γιούχα»

όπως είχε πει ο Vladimir Nabokov

και αυτό να το θυμάστε Κύριοι της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας

 

 

 

 

«Ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα με τα έργα και τις εγκαταστάσεις στην Τριανταφυλλιά θα τύχουν αυστηρής εξέτασης και εξονυχιστικού ελέγχου γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν. Όχι αυτά που συνήθως ακούνε αλλά εκείνα τα οποία στην πραγματικότητα αφορούν τους ίδιους και τον τόπο…»

Με την παραπάνω δήλωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αναφέρεται σήμερα στο δεύτερο μέρος της προσωπικής του έρευνας για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Επισημαίνει όπως και στο Α΄Μέρος των δηλώσεών του την δαπάνη μεγάλων ποσών χωρίς όμως τα ανάλογα αποτελέσματα τονίζει την σοβαρή ευθύνη που έχουν Λυμπέρης και Χριστοδουλόπουλος και αναφέρεται στην αυξημένη δραστηριότητα και εμπλοκή της «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» στον συγκεκριμένο χώρο.

Αναλυτικά ο Κωνσταντόπουλος δηλώνει τα εξής :

 

 

«Ενώ λοιπόν φαίνεται να συμβαίνουν πολλά και διάφορα … αξιοπερίεργα  με το έργο της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά  με αρνητικούς «πρωταγωνιστές» τον νυν Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη και τον πρώην Δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο βλέπουμε ξαφνικά  να εμφανίζεται ως … Μεσσίας του Δήμου Ήλιδας που μπορεί να τα διαχειρίζεται όλα η Εταιρία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ»

Στις 29 – 04 – 2016 ο πρώην Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος υπέγραψε την σύμβαση  με τον εκπρόσωπο της Εταιρίας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε» Διονύση Γεωργόπουλο για την εγκατάσταση και λειτουργία της Ενδιάμεσης Λύσης Μηχανικής Διαλογής στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς.

Η αρχική χρηματοδότηση δόθηκε από όλους τους Δήμους της Ηλείας – που τότε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –  αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα με τα απορρίμματα στους δρόμους της Ηλείας.

Αποτέλεσμα ήταν πέντε χρόνια μετά, να γεμίσει ο ΧΥΤΥ με τα σκουπίδια  και να χρειάζεται σήμερα νέο κύτταρο για να εξυπηρετήσει το εργοστάσιο…

Για την λειτουργία της μηχανικής διαλογής απαιτούνται περί το 1,5 εκατ. το χρόνο, χρήματα που  δίνονταν με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης μέχρι το 2019.

Άραγε κ. Λυμπέρη αισθάνεστε ότι έχετε μείνει ευχαριστημένος γι αυτό το έργο; Ως Δήμαρχος Ήλιδας δεν κουραστήκατε τόσα χρόνια από τις ατέρμονες διαδικασίες και την σπατάλη εκατομμυρίων χωρίς οριστική λύση και αποτέλεσμα;

Όταν λοιπόν κυκλοφορείτε στην πόλη και αντικρίζετε τους δημότες δεν ντρέπεστε όταν τους κοιτάτε; Ή μήπως πιστεύετε ότι είμαστε «χάπατα» και δεν καταλαβαίνουμε;

Και οι βουλευτές; Τόσα χρόνια δεν σας έχουν πεί τίποτα ή μήπως και αυτοί δεν καταλαβαίνουν και δεν έχουν ιδέα;

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ ΣΩΣΤΑ

ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ;

 

Όταν προσφάτως επισκέφθηκε το Δήμο μας ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης  κ. Παπαθανάσης  τον ενημερώσατε σωστά λέγοντας ΑΛΗΘΕΙΕΣ ή του δώσατε πληροφόρηση χρησιμοποιώντας κατά την λαϊκή έκφραση το γνωστό …. «παπατζιλίκι;» Και γιατί πήγατε … εν κρυπτώ τον συγκεκριμένο κυβερνητικό παράγοντα στην Τριανταφυλλιά;

Θέλω να δηλώσω εδώ ότι προσωπικά είμαι υπέρ  των έργων και της ανάπτυξης του τόπου και ειδικότερα του Δήμου μας. Είμαι όμως παράλληλα και κάθετα αντίθετος στην ανεξέλεγκτη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και στην ανυπαρξία κατάλληλων ελεγκτικών μηχανισμών.

Το έργο αυτό το παρακολουθώ φροντίζοντας να έχω διαρκή ενημέρωση

καθώς αποτελεί πράγματι σημαντικό έργο ανάπτυξης  στον τόπο μας ανεξάρτητα εάν η ανικανότητα η περίεργη διαχείριση και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αφήνουν πολλά ερωτηματικά….

Όπως παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή  τις ημέρες και τα έργα της Εταιρίας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε» καθώς βλέπω  ότι αναπτύσσεται επιχειρηματικά σαν … χταπόδι στην λειτουργία του Δήμου μας.

Εύχομαι και πιστεύω τουλάχιστον να υπάρξει πλήρη νομιμότητα των συμβάσεων συνεργασίας με το Δήμο όπως και των οικονομικών συμφωνιών που ο Δήμαρχος Ήλιδας αποφασίζει  και φέρνει προς υπογραφή.

Θέλω ωστόσο να δηλώσω ξεκάθαρα ότι ως νέα Δημοτική Αρχή  με την στήριξη των συμπολιτών μου το 2023 όλα θα τεθούν υπό εξονυχιστικό έλεγχο στους τομείς της οικονομίας και της τήρησης της νομιμότητας. Πρόκειται για διαβεβαίωση και αταλάντευτη απόφασή μου  που αφορά και στοχεύει σε κάθε κατεύθυνση….

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα