Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Iliaweb Νέα & Ειδήσεις απο την Ηλεία
Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάρωση μέτρων: Ανοίγουν από το Σάββατο παιδότοποι και λούνα παρκ – ‘Ολες οι ανακοινώσεις (BINTEO)

17/06/2021
0 0
Χαλάρωση μέτρων: Ανοίγουν από το Σάββατο παιδότοποι και λούνα παρκ – ‘Ολες οι ανακοινώσεις (BINTEO)
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter
Νέα άρση μέτρων από το Σάββατο 19 Ιουνίυου – Κάτω από 100 οι διασωληνωμένοι τον Ιούλιο

Νέα άρση περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού. Όπως είπε: «Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας συνεχίζει να βελτιώνεται -καθώς τόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων όσο και των συνανθρώπων μας που νοσηλεύονται εμφανίζεται μειωμένος. Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμού που προχωρά, επιτρέπουν να προχωρήσουμε στην άρση επιπλέον περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση και άλλων δραστηριοτήτων», ανέφερε.

Αναλυτικά, από το Σάββατο 19 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους:

  • Λειτουργία καταστημάτων με 1 πελάτη ανά 16 τ.μ (ενώ τώρα ισχύει 1 πελάτης ανά 25 τ.μ.)
  • Άνοιγμα παιδότοπων σε εξωτερικούς χώρους
  • Eμποροπανήγυρεις
  • Άνοιγμα Λούνα Πάρκ
  • Άνοιγμα υπηρεσιών μασάζ
  • Oι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες θα ανοίξουν από 1η Ιουλίου με το 50% της δυναμικότητάς τους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης. Σύσταση για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA.
  • Επίσης αποφασίστηκε οι εμβολιασμένοι να μπορούν να πηγαίνουν στα γυμναστήρια χωρίς μάσκες

Σε θέματα του Υπουργείου Τουρισμού, η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

  • Σε ό,τι αφορά τους γενικούς κανόνες εισόδου στη χώρα, να επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό rapid τεστ από τις πράσινες χώρες.
  • Τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ πριν την αναχώρησή τους από χώρες που βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία. Για τις χώρες που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία, τα ανήλικα συνοδευόμενα να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ κάτω των 6 ετών.
  • Από τις υπόλοιπες τρίτες χώρες να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σύμφωνα με τη σήμανση της κάθε χώρας σε πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη. Για τις πράσινες να ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες. Για τις πορτοκαλί χώρες να επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι σωρευτικά εμβολιασμένοι (με τα αναγνωρισμένα –από τη χώρα μας- εμβόλια) και έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους. Εξαιρούνται τις πρόβλεψης αυτής πολίτες από χώρες, οι οποίες είναι στην κόκκινη λίστα και για τους οποίους συνεχίζει να ισχύει η πρόβλεψη για καραντίνα 7 ημερών.
  •  Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τομείς του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες Ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.ά.) να υποβάλλονται σε έλεγχο με αυτοδιαγνωστικό test 2 φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της Πολιτείας για το πρώτο test και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο.

Παπαευαγγέλου: Τον επόμενο μήνα κάτω από 100 οι διασωληνωμένοι

H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέλυσε τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ, τονίζοντας πως μειώνεται σταθερά ο δείκτης θετικότητας σε όλο το φάσμα των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

«Η διασπορά του ιού στην κοινότητα μειώνεται», συμπλήρωσε, ενώ το ίδιο ισχύει και με τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα. Μάλιστα είπε πως όλη αυτή η καλή εικόνα στη χώρα οφείλεται κατά κύριο λόγο στο εμβολιαστικό πρόγραμμα που «τρέχει», ενώ είναι ορατό το ενδεχόμενο οι διασωληνωμένοι να πέσουν σε διψήφιο νούμερο τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, όμως υπογράμμισε ότι η πανδημία δεν έχει λήξει, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας. Κατά 40% μειώθηκε ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 35 έτη.

Είπε επίσης ότι σε κάποιες περιοχές παρατηρείται μείωση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων, όπως Ρέθυμνο, Σύρο και Σαντορίνη, και σε άλλες αυξημένες αριθμός κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες, επισημαινοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Μαγιορκίνης: Μειώνεται η πίεση στο σύστημα Υγείας

Ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια συνεχίζει να μειώνεται, καθώς και η πίεση στο σύστημα Υγείας, τόνισε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 15%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο υποχωρεί σε λιγότερες από 100 ανά ημέρα.

Επίσης καταγράφηκαν 37% λιγότερες διαγνώσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, και ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν με τη νόσο μειώνεται κατά 37%, σε λιγότερους από 20 ανά ημέρα.

Σχετικά με την παρέμβαση δημόσιας υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 30 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,4 εκατομμύρια πολίτες.

ethnos.gr

ΣχετικάΆρθρα

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα μεταξύ τριών ΙΧ αυτοκινήτων– Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά αστυνομικό στην Κατεχάκη-Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 ΓΣΝ Αθηνών

1 Ιουνίου 2023
Τραγωδία στο κέντρο της Πάτρας: Βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του! (ΦΩΤΟ)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο κέντρο της Πάτρας: Βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του! (ΦΩΤΟ)

1 Ιουνίου 2023
Λαμία- εργατικό ατύχημα: Στο νοσοκομείο διανομέας, γλίτωσε τα χειρότερα μετά από σφοδρή σύγκρουση (ΦΩΤΟ)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία- εργατικό ατύχημα: Στο νοσοκομείο διανομέας, γλίτωσε τα χειρότερα μετά από σφοδρή σύγκρουση (ΦΩΤΟ)

1 Ιουνίου 2023
Αγρίνιο: Έκλεψαν 300 ευρώ από ηλικιωμένο που τραυματίστηκε από πτώση και περίμενε το ΕΚΑΒ!
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Έκλεψαν 300 ευρώ από ηλικιωμένο που τραυματίστηκε από πτώση και περίμενε το ΕΚΑΒ!

1 Ιουνίου 2023
  • Αρχική
  • Διαφημιστείτε
Στείλτε μας email: bramosad@yahoo.gr
Καλέστε μας στο : 6971814564
28ης Οκτωβρίου 50, Πύργος (μέσα στη στοά)

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Δεν βρέθηκαν Αποτελέσματα
Προβολή Όλων
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • AUTO MOTO
    • GOSSIP
    • LIFESTYLE
    • MY BLOG
    • VIRAL στο διαδίκτυο
    • WEB TV
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

© 2019 - iliaweb.gr - Developed by EnterID

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In