28/06/202113:51

Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών: Αθλητικό Κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας- Ωρα Αλήθειας

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΡΕΤΩΝ

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

 

 

ΩΡΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

 

Πολίτες της Ηλείας,

Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 στο ΄΄ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΞΥΣΤΡΗ΄΄ στον Πύργο , με πρωτοβουλία του Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών, διεξήχθη Πανηλειακή Ημερίδα ενημέρωσης για την δημιουργία ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

Έγινε παρουσίαση από τον Αρχιτέκτονα – Πολεοδόμο Νίκο Αλεξανδρόπουλο της οριστικής Αρχιτεκτονικής μελέτης μετά από 16 ολόκληρα χρόνια από την εκπόνηση και παράδοση της το 2006 στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας .

Η μελέτη με κόστος 600.000 ευρώ πληρώθηκε το 2013 από την Περιφερειακή Αρχή ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ.

Στην ημερίδα αναγνωρίστηκε καθολικά από τους συμμετέχοντες η υψηλού επιπέδου αρχιτεκτονική προσέγγιση του έργου. Η παρουσιασθείσα Αρχιτεκτονική Μελέτη με την αναγκαία επικαιροποίηση της , με προβλεπόμενο προϋπολογισμό τα 50.000.000 ευρώ, εγγυάται απόλυτα τις προϋποθέσεις, ώστε να ενταχθεί το έργο από την Ελληνική Πολιτεία σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα υλοποίησης. Με την παρουσίαση της ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ του έργου κατεδαφίστηκε το αφήγημα περί ελαττωματικής και ανύπαρκτης μελέτης.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση των συμμετεχόντων ότι το Αθλητικό Κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας έχει ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, ξεπερνώντας τα Εικονικά Ιδιοκτησιακά Τοπικά Σύνορα ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Αποφασίστηκε τέλος η διεκδίκηση υλοποίησης του έργου να τεθεί στο ανώτατο Πολιτειακό και Θεσμικό επίπεδο, για αυτό και κρίθηκε αναγκαίο να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για να γνωστοποιηθούν τα Συμπεράσματα της Ημερίδας και να τεθεί υπ’ όψιν της Προέδρου της Δημοκρατίας το πλήρες περιεχόμενο της ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.

Είναι αυτονόητο ότι σε αυτή την κατεύθυνση για την δημιουργία του έργου επιβάλλεται να κινηθούμε στον ίδιο βηματισμό με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΡΕΤΩΝ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα