01/07/202116:17

Κρήτη: Νεκρή εντοπίστηκε η αγνοούμενη 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια

Νεκρή εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η αγνοούμενη από τις 24 Ιουνίου η 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το Ελαφονήσι στην Κρήτη.

Ποιες ήταν οι τελευταίες κινήσεις της 29χρονης Γαλλίδας
Η επιχείρηση αναζήτησής της κοπέλας συνεχίστηκε για μέρες από στεριά, αέρα και θάλασσα ενώ εντοπίστηκε και το όχημά της, στο οποίο βρέθηκε μία βαλίτσα και μία συσκευή GPS.  H γυναίκα έκανε μόνη της διακοπές στην Κρήτη και εξαφανίστηκε από το Ελαφονήσι στις 24/6/2021.

Η 29χρονη επικοινώνησε τελευταία φορά με τους γονείς της στη Γαλλία στις 24 Ιουνίου, λέγοντας πως σκοπεύει να επισκεφθεί το Ελαφονήσι και έκτοτε δεν έχει δώσει άλλα σημεία ζωής. Οι γονείς της ανησύχησαν και ενημέρωσαν τις γαλλικές Αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις ελληνικές και δόθηκε το σήμα για έναρξη των ερευνών στις οποίες συμμετέχουν πυροσβέστες από την Κίσαμο, αστυνομικοί και εθελοντές διασώστες.

kriti-1.jpg
Cretapost.gr
kriti-3.jpg
Cretapost.gr

Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό της

Οι ομάδες ερευνών εντόπισαν το αυτοκίνητο με το οποίο είχε μετακινηθεί στην περιοχή του Κριού Σελίνου και θεωρείται ως πιθανόν να το άφησε εκεί προκειμένου να μεταβεί περπατώντας προς το Ελαφονήσι. Στο όχημά της βρέθηκε συσκευή GPS και βαλίτσα στο πορτ – μπαγκάζ. Τα ευρήματα εξετάζονται.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εντοπισμού αγνοούμενου στήθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη. Οι Αρχές χρησιμοποίησαν dronesεκπαιδευμένο σκύλο ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της αστυνομίας, του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές που «χτένισαν» όλη την περιοχή από την Παλαιόχωρα έως και το Ελαφονήσι.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η Γαλλίδα που έκανε διακοπές στην Κρήτη εδώ και μέρες δεν έχει δώσει ίχνη ζωής. Η τουρίστρια απολάμβανε όμορφες στιγμές και επισκέφθηκε το Ελαφονήσι, ωστόσο την ημέρα που θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στην πατρίδα της, δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα την Τρίτη 29 Ιουνίου να δηλωθεί η εξαφάνισή της στην αστυνομία.

Το στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι είχε επικοινωνήσει για τελευταία φορά με sms με την οικογένειά της στις 24 Ιουνίου και ότι δεν την είχαν δει για μέρες στο κατάλυμα όπου διέμενε.

Για την ανάσυρση της σορού της 29χρονης κινητοποιείται η ΕΜΑΚ Ηρακλείου. Θα χρειαστούν ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση, καθώς βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα