02/07/202112:18

Δήμος Πύργου: Διήμερες εκδηλώσεις στο Πάρκο Ξυστρή με τον σύλλογο ΑμεΑ «Ήλις»- Η τέχνη ταξιδεύει για «ειδικό σκοπό»

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

 

Διήμερες εκδηλώσεις στο Πάρκο Ξυστρή με τον σύλλογο ΑμεΑ «Ήλις»

 

Η τέχνη ταξιδεύει για «ειδικό σκοπό»

 

 

O Δήμος Πύργου, η ΔΗΚΕΠ και ο σύλλογος ΑμεΑ “Ήλις” διοργανώνουν ένα

διήμερο πολιτιστικό ταξίδι στις 3 και 4 Ιουλίου για «ειδικό» σκοπό.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο3 Ιουλίου και ώρα 7.00 μ.μ, στο θεματικό πάρκο “Ξυστρή” στον Πύργο, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της ποιήτριας Καλλιόπης Ι. Δημητροπούλου “ΤΗΣ ΗΛΕΙΟΠΕΤΡΑΣ”, εκδόσεις “Δρόμων”.

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Μητροπολίτης Ηλείας Σεβασμιώτατος κ.κ. Γερμανός και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης  Αντωνακόπουλος. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν, ο πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κώστας Καρούσος, ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος Λεωνίδας Μαργαρίτης, ο

αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Ηλίας Παπακωνσταντίνου και η

διευθύντρια ΕΕΕΕΚ Πύργου Αγγελική Πετρόγιαννη. Τον συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει η διευθύντρια της  Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου

Νίκη Κατσιάπη.

Θα ακολουθήσει μουσικό μέρος με τον ερμηνευτή  Τάκη Κωνσταντακόπουλο και βράβευση του Παραολυμπιονίκη Πολυχρόνη Χρονόπουλου.

Την Κυριακή 4 Ιουλίου στις 7.00 μ.μ, θα παρουσιαστεί η θεατροποιημένη ποίηση πάνω στην ποιητική συλλογή ” ΤΗΣ ΗΛΕΙΟΠΕΤΡΑΣ” από τον Διεθνή Πολιτιστικό Σύλλογο “Ορίζων”  με την ηθοποιό Μέμη Αναστασοπούλου, τη χορογράφο Νάντια Ζαγκλή, τον μουσικό Σταύρο Παργινό, τον εικαστικό Κωνσταντίνο Βερούτη, τον τραγουδιστή Τάκη Κωνσταντακόπουλο. Συμμετέχει και ο  Πολυχρόνης Χρονόπουλος.

Επίσης θα παρουσιαστεί εικαστική έκθεση και χορογραφία από τους μαθητές των ειδικών σχολείων Πύργου και βράβευση για τις ικανότητές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο εκδόθηκε σε 1.000 αντίτυπα με την ευγενική χορηγία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και παραχωρήθηκε από την συγγραφέα στον σύλλογο ΑμεΑ “Ήλις”.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα