02/07/202112:34

I.N. Αγίου Σπυρίδωνα Πύργου: «Oι Ανιδιοτελείς Ιατροί Κοσμάς και Δαμιανός, εορτάστηκαν ιεροπρεπώς στον Πύργο»

«Βολαῖς ἀδελφοὺς οὐ διέσπων οἱ λίθοι, Ὡς εἰς ἕν, ἄμφω

                        συμπεπηγότας λίθον. Πρώτῃ Ἰουλίου λίθοισιν Ἀνάργυροι ἤθλουν».

Με την δέουσα Εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και κατάνυξη καθώς επίσης τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19, εορτάστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, οι ανιδιοτελείς θεραπευτές με την ανόθευτη Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός οι εκ Ρώμης καταγόμενοι.       

Οι τιμώμενοι άγιοι, υπήρξαν προστάτες των πτωχών και των ασθενών, που αξιώθηκαν από τον Θεό να έχουν το μεγάλο χάρισμα της θεραπείας και της ιάσεως από σωματικές και ψυχικές ασθένειες, χρησιμοποιώντας ως μέσα θεραπείας τέσσερα σημαντικά φάρμακα: τον Φόβο του Θεού, την Πίστη, την Προσευχή αλλά και την Αγάπη. Την δε Ιατρική επιστήμη που γνώριζαν άριστα την αξιοποίησαν όχι για να βγάλουν τα προς το ζην, αλλά για να βοηθήσουν τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Η επίγεια ζωή τους ήταν ολοκληρωτική διακονία, προσφορά και θυσία στο βωμό της ανιδιοτελούς αγάπης. Άνθρωποι που έκαναν την αγάπη καθημερινό τρόπο ζωής τους. Άνθρωποι που με τον αγώνα τους πάλεψαν για να θεραπεύσουν κάθε μέλος του σώματος του Χριστού. Οι άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός ήταν επιστήμονες και υπήρξαν δυναμικές προσωπικότητες φωτιζόμενοι από την πίστη που έρχεται από τον Θεό. Οι Άγιοι Ανάργυροι μας δείχνουν από τότε μέχρι και σήμερα ότι η επιστήμη και η πίστη πορεύονται μαζί!

 

Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 30 Ιουνίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών και η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού, υπό των Αιδεσ. π. Παντελεήμονος Παπαηλιού, π. Αυγερινού Τσουκαλά, καθώς επίσης και υπό του οικείου Εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα. Κατά την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Πέμπτη 1η Ιουλίου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό  του οικείου Εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα.

 

Κατά το διήμερο των Θρησκευτικών αυτών εκδηλώσεων ευλαβείς και φιλέορτοι Χριστιανοί εκ της ενορίας μας αλλά και εκ της πόλεως του Πύργου, προσήλθαν ως ταπεινοί προσκυνητές των εορταζομένων Αγίων, προκειμένου να λάβουν την χάρη και την ευλογία από αυτούς, οι οποίοι θεράπευαν όλους ανιδιοτελώς και αδιακρίτως με την άριστη επιστημονική τους γνώση. Ακολούθως δε να λάβουν την ίαση των ψυχών και των σωμάτων, που τόσο πολλοί την έχουμε ανάγκη σήμερα όλοι μας, τώρα που ζούμε σε καιρούς και τόπους πνευματικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης, αλλά και διάχυτης κοινωνικής κατάθλιψης η οποία εγκλωβίζει όλο και περισσότερους συνανθρώπους γύρω μας.

 

 Εκ του Ιερού Ναού 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα