02/07/202121:45

Χρήστος Παππάς: Σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό – Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στην 52χρονη

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν ότι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έψαχνε το κατάλληλο σύστημα υπόθαλψης για να διαφύγει στη συνέχεια στο εξωτερικό

Σε καμία περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ δεν πιστεύει του ισχυρισμούς του φυγόποινου πρώην βουλευτή και υπαρχηγού του της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε πως σκόπευε να παραδοθεί σε λίγο καιρό.

Μάλιστα σύμφωνα με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ, τις επόμενες ημέρες θα δουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν πως ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Παππάς σκόπευε να φύγει στο εξωτερικό. Όπως τονίζουν μάλιστα αξιωματικοί της Αστυνομίας, ο Παππάς δε θα μπορούσε να μείνει για πολύ καιρό ακόμα μέσα στο διαμέρισμα και υποστηρίζουν πως δεν είναι τυχαίο πως τους τελευταίους μήνες γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του και σε χώρες του εξωτερικού.

Είχε σχεδιάσει λεπτομερώς τη διαφυγή του μετά την καταδίκη

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN, οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Παππάς είχε σχεδιάσει λεπτομερώς και τη διαφυγή του μετά την καταδίκη του ναζιστικού κόμματος και του ιδίου στις 22 Οκτωβρίου 2020. Σημειώνεται πως από εκείνη την ημέρα, όταν το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων του επέβαλε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε ξεκινήσει να κάνει ορισμένες προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο ακόμα το δικαστήριο ήταν σε εξέλιξη για να θολώσει τα νερά για να εξαφανιστεί με το άκουσμα της ποινής. Πιο συγκεκριμένα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η Δίκη της Χρυσής Αυγής, εκείνος αφενός δεν είχε αλλάξει σε τίποτα την καθημερινότητά του και αφετέρου είχε αγοράσει καινούργιο ένα αυτοκίνητο για να μην κινήσει υποψίες ότι κάτι ετοίμαζε.

Επικοινωνούσε με επιστολές

Παρόλο που έμεινε για 9 μήνες κλεισμένος μέσα στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου, ο Χρήστος Παππάς είχε βρει τρόπο να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, είχε στείλει επιστολές σε συγγενείς ή φίλους, μέσω ταχυδρομείου.

Ωστόσο, η διαδικασία που ακολούθησε για να στείλει μία επιστολή ήταν καλά μελετημένη. Σύμφωνα με το OPEN, αρχικά κάποιο άτομο άφηνε κάπου έναν φάκελο, από εκεί τον παραλάμβανε κάποιος άλλος, ο οποίος τελικά τον ταχυδρομούσε στον παραλήπτη που ήθελε ο Παππάς. Κάποια στιγμή και η γυναίκα από την Ουκρανία, στης οποία το διαμέρισμα βρέθηκε ο Παππάς, είχε ταχυδρομήσει έναν τέτοιον φάκελο.

Αυτή η επικοινωνία, μέσω επιστολών αιτιολογεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ και την ψυχραιμία την οποία επέδειξε η οικογένεια του Παππά, όλους αυτούς τους μήνες.

Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στην 52χρονη γυναίκα που τον φιλοξενούσε

Συνολικά 300 πρόσωπα ερευνούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να φτάσει τελικά στη σύλληψη του Χρυσαυγίτη πρώην βουλευτή το βράδυ της Πέμπτης. Ο κύκλος αυτός κάθε φορά μίκραινε, ονόματα αποκλείονταν και έτσι πριν από δέκα ημέρες οι αστυνομικοί εντόπισαν την παρουσία της συγκεκριμένης 52χρονης γυναίκας στου Ζωγράφου. Σύμφωνα με το OPEN, η γυναίκα αυτή μπήκε στο μικροσκόπιο καθώς κάλυπτε όλες τις προϋποθέσεις για να είναι τελικά το πρόσωπο που έκρυβε τον εγκληματία. Αναλυτικότερα η 52χρονη:

  1. ζούσε μόνη της, δηλαδή δεν είχε οικογένεια στο σπίτι
  2. είχε χρήματα για να συντηρήσει ακόμα ένα άτομο
  3. αγόραζε περισσότερα τρόφιμα και πράγματα απ’ όσα θα ήταν απαραίτητα για τη δική της επιβίωση
  4. δεν άνοιγε ποτέ τα παντζούρια του σπιτιού της
  5. δεν μιλούσε ποτέ με τους γείτονές της

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα