12/07/202115:08

ΔΟΠΠ Πύργου: Με επιτυχία η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ευγενίας Χριστοπούλου με παράλληλη έκθεση ζωγραφικής της Μίνας Σπηλιωπούλου-Μπούτση (photos)

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ “Η ΙΘΑΚΗ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ” ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΙΝΑΣ ΣΠΗΛΙΩΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΟΥΤΣΗ.
Σε μια βραδιά γεμάτη ποίηση και χρώματα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του θεάτρου Απόλλων το Σάββατο 10 Ιουλίου η παρουσίαση της νέας  ποιητικής συλλογής της συμπολίτισσας Ευγενίας Χριστοπούλου με παράλληλη έκθεση ζωγραφικής της Μίνας Σπηλιωπούλου-Μπούτση.Την εκδήλωση συντόνισε ο εκλεκτός δημοσιογράφος Γιώργος Φάκος.Στην απαγγελία των ποιημάτων μια παρουσία που μάγεψε το κοινό η Ελένη Αργυροπούλου φοιτήτρια Θεατρολογίας.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, βιβλίο και κείμενο που λέει "Ευγενία Χριστοπούλου Η Ιθάκη εντός μας... RoSl S ΔΡΟΜΩΝ Furmn"
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου.Ο δήμαρχος Πύργου κ.Παναγιώτης Αντωνακόπουλός πήρε πρώτος τον λόγο τονίζοντας την υποστήριξη του δήμου σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση και κυρίως σε αυτές που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο.Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού κ.Χάρης Μικελόπουλος αναφέρθηκε στις δυο εκλεκτές πρωταγωνίστριες της εκδήλωσης και την δράση τους,ξεκινώντας από την κ.Χριστοπούλου και στην συνέχεια την κ.Σπηλιωπούλου.
Μπορεί να είναι εικαστικό 3 άτομα
Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και ατόμων με κινητικά προβλήματα Ηλείας κ. Παντελής Παπαναγιώτου, ο Ηλείος λογοτέχνης και συγγραφέας κ. Πάνος Κούρβας, και ο συμπολίτης κ. Κώστα Πέππας, ο οποίος με  ποίημά του αναφέρθηκε στη κα Χριστοπούλου και στη κα Σπηλιοπούλου. Στο τέλος προσέφερε και στις δύο από ένα μπρούτζινο βραχιόλι που φιλοτέχνησε ο ίδιος.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, κάθεται, στέκεται και εξωτερικοί χώροι
Ξεχωριστός ήταν και ο χαιρετισμός του εκδότη της ποιητικής συλλογής της κ.Χριστοπούλου κ.Ζώη Μπερνάρδου των εκδόσεων “Δρόμων” και Ηλείου την καταγωγή.Ακολούθησε ο χαιρετισμός της δημιουργού των εικαστικών έργων κας Μίνας Σπηλιοπούλου – Μπούτση η οποία κατάγεται από τον Δούκα Ηλείας,κόρης ενός σπουδαίου ζωγράφου του Ιωάννη Σπηλιόπουλου,απόφοιτου της Σχολής Καλών Τεχνών και με μέγαλο έργο που έχει αφήσει ως κληρονομιά τόσο στον Πύργο,αγιογραφόντας τον Άγιο Αθανάσιο,όσο και έργα του που έχει στην κατοχή της η οικογένειά του.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα
Η εκδήλωση έκλεισε με την κ.Ευγενία Χριστοπούλου η οποία ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους κι αναφέρθηκε στο έργο που παρουσίασε στο κοινό,την ποιητική της συλλογή “Η Ιθάκη εντός μας”,ποιήματα εσωτερικής αναζήτησης,προβληματισμού αλλά και συναισθημάτων.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Εκτός από τους προαναφερθέντες παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Πύργου Λάμπης Αριστειδόπουλος, η πολιτευτής της ΝΔ Μαριάννα Σταθοπούλου, η Τίτα Τερζή ως εκπρόσωπος του γραφείου Βουλευτού Ηλείας της ΝΔ Διονυσίας Αυγερινοπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Ν. Ηλείας πλοίαρχος ε.α. ΠΝ Ζώης Υφαντής, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠ Αγγελική Ζάγκλαρη.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται
Επίσης παρέστησαν η διευθύντρια της Αιμοδοσίας στο ΓΝ Ηλείας
Κωνσταντίνα Πανέτα, η διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου Νίκη Κατσιάπη, το μέλος του Δ.Σ. της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Πύργου ΕΕΣ Τάκης Γεωργόπουλος, με την γραμματέα Αγγελική Τσετσοπούλου, ο ιδρυτής και πρόεδρος του <<Αιμοδωρητή>> Πύργου Σπύρος Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του μουσικού συλλόγου <<Ορφεύς>> Ωδείον Πύργου Γιώργος Γεωργόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής “Απόλλων” Πύργου και μέλος της Ομάδας Τέχνης του “Δούρειου Ίππου” Θανάσης Χαϊκάλης, και ο καταξιωμένος εικαστικός από την Αλβανία, που ζει και δημιουργεί στην Αμαλιάδα προσφέροντας έργο σημαντικό Κρίστο Χάσα κ.ά.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ.Σπηλιωπούλου-Μπούτση δώρισε στον δήμο Πύργου έναν από τους πίνακές της,αυτόν που απεικονίζει τον Φάρο Κατακόλου,μια κίνηση την οποία χαιρέτισαν ο δήμαρχος Πύργου και ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού.
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, δέντρο και εξωτερικοί χώροι
Ξεχωριστή και αξιέπαινη η κίνηση της κ.Χριστοπούλου,τα έσοδα από το βιβλίο να διατεθούν στο σωματείο Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων ν. Ηλείας

Μπορεί να είναι εικαστικόΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα