16/07/202116:57

Παρέμβαση Θεοχάρη για άρση περιορισμών σε Κατάκολο – Ολυμπία -για την κρουαζιέρα στην Αρχαία Ολυμπία -Τι ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού σε τηλεδιάσκεψη με Γεωργιόπουλο (photos)

Παρέμβαση Θεοχάρη για την κρουαζιέρα στην Αρχαία Ολυμπία

-Τι ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού σε τηλεδιάσκεψη με Γεωργιόπουλο

 

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στην έκκληση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου για άρση των περιορισμών διακίνησης επιβατών της κρουαζιέρας στην αγορά και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 έγινε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των κ.κ. Θεοχάρη, Γεωργιόπουλου και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού, Ολυμπιακών Θεμάτων & Διεθνών Σχέσεων, κ. Χάρη Σπηλιόπουλου. Ο κ. Γεωργιόπουλος ο οποίος είχε ζητήσει την τηλεδιάσκεψη με τον κ. Θεοχάρη, ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επανέναρξη της κρουαζιέρας -σύστημα «φούσκα» (bubble) και τους περιορισμούς μετακίνησης των επιβατών – τουριστών με αποτέλεσμα να ασφυκτιά η ευρύτερη τοπική αγορά.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι η Αρχαία Ολυμπία είναι από τις πλέον ασφαλείς περιοχές στην Ηλεία, με μηδενικά κρούσματα και με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προστασίας, τόσο από τον Δήμο όσο και από τους επαγγελματίες. Αυτό, τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος, αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την άρση της κατάστασης «bubble», που πλήττει οικονομικά έναν κλάδο ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα του αφανισμού, μετά την μακροχρόνια καραντίνα.

All-focus

Ακολούθως ο Αντιδήμαρχος κ. Σπηλιόπουλος  ενημέρωσε τον κ. Θεοχάρη αναλυτικά για τα δεδομένα και τις εταιρίες της κρουαζιέρας που αφικνούνται στο Κατάκολο με κύριο προορισμό την Ολυμπία. Ζήτησε ισονομία σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης της κρουαζιέρας που γίνεται τις τελευταίες ημέρες σε άλλους προορισμούς όπως Χανιά, Ρόδο, κλπ. όπου εκεί έχει ήδη ξεκινήσει η ελεύθερη διακίνηση των επισκεπτών της κρουαζιέρας.

Ο κ. Θεοχάρης, με βάση τα δεδομένα αυτά, ενήργησε επιτόπου, συγκεκριμένα επικοινώνησε με εκπροσώπους εταιρίας και ζήτησε άμεση διευθέτηση του θέματος. Μετά την παρέμβαση του Υπουργού, ενδεχομένως σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανόν και τις επόμενες ημέρες, να αρχίσει η άρση αυτών των περιορισμών και στις κρουαζιέρες του Κατάκολου που επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ευεργετική επίδραση στην τοπική οικονομία αλλά και στην ψυχολογία των επαγγελματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, που τόσο πολύ έχει πληγεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Πρότυπος Τουριστικός Προορισμός

Κατά τη συζήτηση με τον κ. Θεοχάρη, ο κ. Γεωργιόπουλος έθεσε και ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα, τον χαρακτηρισμό της Αρχαίας Ολυμπίας ως Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, όπως ορίζεται στο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να τύχει όλων των σχετικών προνομίων που θα απολαμβάνει στο μέλλον αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία προορισμών.

Πιο αναλυτικά, οι Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης  είναι περιοχές οι οποίες συμβάλουν ιδιαίτερα στην ενίσχυση της τουριστικής εικόνας της Ελλάδας, με βάση την αναγνωρισιμότητα της ταυτότητας της περιοχής σε διεθνές επίπεδο, τα μοναδικά φυσικά της χαρακτηριστικά, όπως το φυσικό και γεωμορφολογικό περιβάλλον, το πολιτιστικό περιβάλλον, τον βαθμό επάρκειας σε τουριστικές υποδομές καθώς και το εύρος της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, ο κ. Γεωργιόπουλος ζήτησε από τον Υπουργό Τουρισμού τη στήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τη συμμετοχή του σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις διεθνούς και εθνικής εμβέλειας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα