16/07/202116:58

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Παράδοση ενός οικίσκου στο ΚΥ Βαρδας παρουσία Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλληνης Λεντζα Γ., Περιφερειαρχη Δ.Ε. κ. Φαρμακη Ν. Και Διοικητή 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη Γ.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ., συνοδεία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη Ν. και τον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. Καρβέλη Ι. επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγειας Βαρδας,
με αφορμή την παράδοση ένος   οικίσκου (ISOBOX), για την διενέργεια τεστ ανίχνευσης Covid-19, και εμβολιασμών.
Η προσφορά αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την στήριξη του υγειονομικού συστήματος, από την Περιφερεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, και το Δήμο Ανδραβιδας-Κυλλήνης.
Ο Δήμαρχος κ. Λέντζας Γ. δήλωσε : «Η παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο Κ.Υ. Βάρδας καταδεικνύει τη σημαντικότητα, και το έργο που προσφέρει. Ενα ΚΥ το οποίο βρίσκεται πάνω στην εθνική οδό, αντιμετωπίζοντας πληθώρα σοβαρών περιστατικών, όπως τροχαία ατυχήματα, αιφνίδια καρδιολογικά περιστατικά, και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις για τη ζωή. Μεγάλος αριθμός Δημοτών μας οφείλει τη ζωή του στην ύπαρξη, και λειτουργία του Κ.Υ. Βαρδας.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, έχει δείξει αποφασιστικότητα, και θέληση, για να λειτουργήσει σωστά, το σύστημα υγείας στο Νομό Ηλείας. Ενα σύστημα το οποίο νοσεί χρόνια. Χρειάζονται μεγάλες προσπάθειες, για στελέχωση όλων των δομών υγειας, τόσο στα Κέντρα Υγειας, όσο και στα Νοσοκομεία, με προσφορά κινήτρων. Έχουμε συζητήσει με την 6η ΥΠΕ για περαιτέρω ενδυνάμωση του Κ.Υ. Βαρδας με ιατρικό, νοσηλευτικό, προσωπικο, ενώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Καρβέλη για τις προσλήψεις στο Π.Π.Ι. Λεχαινων για τις θέσεις του οδοντιάτρου, του βοηθού ακτινολόγου. Επίσης έχουμε αιτηθεί για τη δημιουργία δυο νέων θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου τόσο στη Μελισσα όσο και στο λιμάνι της Κυλλήνης.
Για τον οικίσκο που παρέλαβε το ΚΥ πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Περιφερειάρχη κ. Φαρμακη, και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος μας ώστε οι εμβολιασμοί του πληθυσμού ενάντια στον COVID-19 να πραγματοποιούνται σε ξεχωριστό χώρο εκτός ΚΥ.
Η Περιφερεια Δυτικής Ελλάδας είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου μας.
Συνεχίζουμε ως Δημοτική Αρχή, να στηρίζουμε όλες τις δομές Υγειας του Δήμου μας, με έργα όπως η κατασκευή, στεγάστρου έμπροσθεν του ΚΥ Βαρδας, επισκευές, βαψίματα των Περιφερειακών Ιατρείων Ανδραβιδας, Κάστρου, Νεροχωρίου, Μανολαδας, Κουτρεσιου, και με υποβολή μελετών για ενεργειακες αναβαθμισεις όλων των δομών υγειας του Δήμου μας.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης Ν. δήλωσε «Είναι πραγματικά χαρά να βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να παραδώσουμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 6η ΥΠΕ και στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, οικίσκο καλύπτοντας τις ανάγκες – όπως αυτές υποδείχθηκαν από την 6η ΥΠΕ, για την αποσυμφόρηση του Κ.Υ, από εισροή τυχόν κρουσμάτων, είτε για τις ανάγκες επιπλέον χώρων εμβολιασμού».
Παρόντες στην παράδοση ήταν ο Αντιπεριφερειαρχης Ηλειας κ. Γιαννοπουλος Β., η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κακαλετρη Γ., ο Γενικός Γραμματέας κ. Βαρβαρέσος Κ., ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας κ. Σινος Ν., η Πρόεδρος Ν.Π. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και Παιδείας κ. Μπιτούνη Π., ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βάρδας κ. Παναγόπουλος Π. ο Διευθυντής του ΚΥ Βαρδας
κ. Αναστασόπουλος Ν., καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα