18/07/202114:50

Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τον Ύμνο των Ελλήνων στην Οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα τη Δευτέρα 19/7 -Δωρεάν είσοδος για το κοινό

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μια μοναδική παράσταση

από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Δευτέρα 19 Ιουλίου

για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό στην Οικία Τατάνη

Μια εξαιρετική παράσταση έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το θεατρικό κοινό της Ηλείας, στο πλαίσιο της επετείου  για τα  200 χρόνια  από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας και το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, θα παρουσιάσει το έργο «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» στην Οικία Τατάνη τη Δευτέρα 19 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο. ‘Ωρα έναρξης  9:30 μ.μ.

Η παράσταση στηρίζεται στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «’Ύμνος  στην Ελευθερία», καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου .

Πέντε ηθοποιοί επί σκηνής ζωντανεύουν τις μεγάλες στιγμές της δεύτερης πολιορκίας  του Μεσολογγίου. Βασισμένοι στην   συνταρακτική περιγραφή των γεγονότων από τα απομνημονεύματα του στρατηγού Σπυρομήλιου που έζησε  την πολιορκία μέσα από τα τείχη, οι ηθοποιοί της παράστασης αφηγούνται και αναπαριστούν την  ένδοξη και ηρωική αντίσταση των πολιορκημένων του Μεσολογγίου  μέχρι τον αποκλεισμό του από τον οθωμανικό στόλο.

Μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια, κερδίζοντας  όλες σχεδόν τις συμπλοκές με τους εχθρούς σε στεριά και θάλασσα,  οι πολιορκημένοι λυγίζουν  από το καθεστώς του αποκλεισμού και της πείνας. Τότε, κάνοντας  Δεύτερη Παναγιά τους την Ελευθερία,  αψηφούν τις κακουχίες και το θάνατο και αποφασίζουν την Ένδοξη Έξοδό τους.

Αυτή η Έξοδος, μοναδική στην παγκόσμια ιστορία, φωτίζεται επί σκηνής με το ποιητικό λόγο του Διονύσιου Σολωμού . Οι στίχοι των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» και ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» είναι η άλλη γλώσσα των ηρώων του Μεσολογγίου.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία –Σύλληψη: Χρήστος Στρέπκος

Πρωταγωνιστούν:

Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Κουκιάς, Φοίβος Μαρκιανός, Βασίλης Τριχάς, Λένα Νάτση

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα