23/07/202110:05

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας με στόχο την ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση του Δήμου

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας με στόχο την ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση του Δήμου 

 

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. παρευρέθη στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, για την υπογραφή του καταστατικού που αφορά, την ίδρυση, και λειτουργία ενεργειακής κοινότητας. Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνεται μια μεγάλη «ενεργειακή συμμαχία» που αποσκοπεί να απεγκλωβίσει  την αυτοδιοίκηση, και τους αγρότες μας, από το δυσβάστακτο ενεργειακό βάρος που καλούνται να καταβάλλουν σήμερα.

Μετά την υπογραφή του καταστατικού ο Δήμαρχος δήλωσε: «Με την ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας δίνουμε «πνοή» στους αγρότες μας και πράσινη ανάπτυξη στον Δήμο μας».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Αυτοδιοίκηση, που πρωτοστατεί σε μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Περισσότεροι από 60 φορείς καταφέραμε να συνεργαστούμε, να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον, και σε σύντομο χρονικό διάστημα να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες που μας οδηγούν σε μια ενεργειακή συμμαχία, από την οποία θα προκύψουν οφέλη απευθείας για την κοινωνία» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης Ν.

Στην υπογραφή των καταστατικών, συμμετείχε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωνσταντάρας Σπ., ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κατσούλας Γ. και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων, και Χωροταξίας, κ. Δημητρογιάννης Λ.

Τα ιδρυτικά της μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας Δ3 είναι: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Δήμος Ανδραβίδας-Κυλληνης, Δήμος Αμφιλοχίας, και Δήμος Θέρμου. Η Διοικούσα Επιτροπή αποτελείται από τους κ. Φαρμακη Ν., κ. Λέντζα Ι., κ. Κωνσταντάρα Σπ., κ. Κατσούλα Γ.,  και κ. Δημητρογιάννη Λ.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα