23/07/202112:43

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Το καλοκαιρινό ταξίδι στον Πολιτισμό- Το Πρόγραμμα

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Μια ιδιαίτερη χρονιά είναι η φετινή για τον Δήμο μας όσο και για το Διεθνές Φεστιβάλ μας που γιορτάζει τα 10 χρόνια ζωής. 10 χρόνια επιτυχιών, μοναδικών παραστάσεων, βραβεύσεων (με τελευταία τα Tourism Awards 2021), προβολής και εξωστρέφειας του Δήμου σε ολόκληρο τον κόσμο, καταλαμβάνοντας μια σημαντική θέση δίπλα στα μεγάλα Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, ως ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού. 10 χρόνια ανάδειξης περιοχών ιστορικών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με εκδηλώσεις και δράσεις που το κοινό απόλαυσε, όπως  στο μαγευτικό Κάστρο Χλεμούτσι, στην Αγία Σοφία Ανδραβίδας, στα Λεχαινά, στο Αλιευτικό Καταφύγιο Λεχαινών, στην Αρχαία Υρμίνη, στην Βάρδα και στο Κουνουπέλι, στον Σταφιδόκαμπο, στην Κάτω Παναγιά, στο αγαπημένο Λιμάνι της Κυλλήνης κ.α. 10 χρόνια με διάσημους και αγαπημένους καλλιτέχνες που το αγάπησαν και το προέβαλαν, μαζί με την μεγάλη αγάπη του κόσμου που το στήριξε, το αγκάλιασε και το μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, χρόνο με το χρόνο. 10 χρόνια μοναδικών συγκινήσεων, δυσκολιών που ξεπεράστηκαν με πολύ δουλειά, αγάπη και μεράκι για να μην σταματήσει να λειτουργεί ο θεσμός.  Ένα κοινό πολιτιστικό όραμα που ξεκίνησε το 2011 από τον Μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βούκανο και νυν καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ μας και τον τότε Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Δημήτριο Αρβανίτη. Ένας Πολιτιστικός θεσμός που έχει την στήριξη και αγάπη όλου του Δήμου ανεξάρτητα από πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, για να συνεχίσει το ταξίδι του. Με ναυαρχίδα το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου και με το πλούσιο πρόγραμμά του, θα συνεχίσει αυτό το καλοκαιρινό του Ταξίδι και θα υποδεχθεί τους θεατές, για ένα ακόμα καλοκαίρι στις  ιδιαίτερες συνθήκες λόγω covid  τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης  περιλαμβάνει ιδιαίτερες συνεργασίες και εκδηλώσεις που πιστεύουμε θα δώσουν την δυνατότητα της προβολής του Δήμου μας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα τους και την προβολή του τόπου μας με την έννοια του Πολιτιστικού Τουρισμού.

Το Φεστιβάλ με ένα πλήθος εκδηλώσεων ξεκινά το Ταξίδι του από τις 20 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου!!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη κ Νίκο Κοροβέση που είναι Συνδιοργανωτής στο Φεστιβάλ,  την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την προϊσταμένη κα Ερωφίλη Ίρις Κόλλια, καθώς και την προϊσταμένη του Κάστρου κα Νάνσυ Ράλλη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Συλλόγους και τους Εθελοντές που βοηθούν για τη πραγματοποίηση του Φεστιβάλ.  

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που στηρίζεται και αγαπάτε αυτό τον μοναδικό θεσμό του Δήμου μας το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις κάθε καλοκαίρι σε όλους μας και προβάλλει με μοναδικό τρόπο την περιοχή μας

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Έχω την ιδιαίτερη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση να σας ανακοινώσω το πρόγραμμα του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, για μια ακόμα χρονιά, μέσα σε πρωτόγνωρες και ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η οποία μας οδήγησε σε ένα νέο σχεδιασμό και φιλοσοφία για το Φεστιβάλ και για αυτό το καλοκαίρι.

Είναι απίστευτο να βλέπω αυτό τον θεσμό να αντέχει μέσα στο χρόνο με τέτοια επιτυχία και να μεγαλώνω μαζί του. Είναι ένα Φεστιβάλ, ένα πολιτιστικό όραμα που ξεκίνησε ακόμα πιο παλιά από το 2011. Το 2001 ήταν η πρώτη μου πρόταση προς τον Δήμο Λεχαινών, να δημιουργήσουμε ένα Φεστιβάλ που θα ήταν αφιερωμένο στον Ανδρέα Καρκαβίτσα. Μια τέτοια πρόταση ήταν πολύ πρώιμη για την εποχή εκείνη.  Έτσι μια δεκαετία μετά η πρόταση ωρίμασε, ο πρώην Δήμαρχος Δημήτριος Αρβανίτης με κάλεσε και  με πολύ αγάπη και δημιουργήσαμε το αγαπημένο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που επισκέπτονται χιλιάδες θεατές κάθε καλοκαίρι.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας όχι μόνο αγκάλιασε τον θεσμό αλλά είναι κοντά μου σε αυτό το δύσκολο έργο τα τελευταία χρόνια για να το εξελίξουμε και να το δυναμώσουμε ακόμα πιο πολύ για το καλό του Δήμου μας, προσφέροντας την εμπιστοσύνη και την στήριξή του στις επιλογές μου και το ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό, αφού μου ανέθεσε την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

VOUKANOS SMALL1

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφεριάρχη Πολιτισμού Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση για την βοήθειά του και την άμεση ανταπόκρισή του στην συνδιοργάνωση του Μυστικού Τραγουδιού του Κάστρου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας την κα Ερωφίλη Ιρις Κόλλια και την κα Νάνσυ Ράλλη καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού για την βοήθεια και την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Ηλείας που προβάλλουν τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ και στηρίζουν με τις καλές κριτικές τους τον θεσμό μας. Ευχαριστώ το Xenio Festival που είναι υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ, το Ελληνικόν Ειδύλλιο και τον κ. Ανδρέα Ντρέκη για την συνεργασία μας, τo Terra Olympia για την προσφορά των περιβαλλοντικών Δράσεων και των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, τον Περιπατητικό – Φυσιολατρικό Σύλλογο Επτάλοφος και τον κ. Παναγιώτη Αχιλαιόπουλο, τους εθελοντές και τους συλλόγους που με στηρίζουν, τον Νεαρόκοσμο και τον κ. Κώστα Διαμαντόπουλο από την Βάρδα, την Φιλαρμονική Λεχαινών Ορφέας και τον κ. Ανδρέα Μίγκο, την Εστία Σύλλογος Ανδραβίδας – Πεδινής Ηλείας και τον κ. Διονύση Μαράκα, τον Σύλλογο Κάτω Παναγιάς και τον κ. Αντώνη Σοφιανό, το Cine Rodon και τον Πολιτιστικό Οργανισμό στο Σταφιδόκαμπο και τον κ. Γιώργο Αλεβιζόπουλο, τον κ. Σωτήρη Νικολουτσόπουλο και Στάθη Αρβανίτη από το Κάστρο, τους Χορηγούς μας τις ξενοδοχειακές μονάδες, τα Grecotel, το Robinson Club, το Olympia Golden Beach Resort, το Vigla Village, το Hotel Ταξιάρχης και φυσικά όσους εθελοντές είναι κοντά μου στην μεγάλη αυτή πολιτιστική προσπάθεια μας.

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης έχει ξεκάθαρη ταυτότητα. Κυριαρχεί η μουσική και όλα τα είδη της στο πρόγραμμα του και πολύ λιγότερο το θέατρο, δίνοντας έτσι την δυνατότητα μιας αγαστής συνεργασίας και όχι κακού ανταγωνισμού με τα αξιόλογα γειτονικά φεστιβάλ του Νομού Ηλείας. Το Πολιτισμός Ενώνει ένα πρωτοποριακό σύμφωνο μεταξύ των Φεστιβάλ της Δυτικής Ελλάδας που το δημιούργησα το 2015 ενεργοποιείται με εξαιρετική επιτυχία τόσο με το Διεθνές Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας όσο και με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.  Το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας  προβάλλει και να δώσει βήμα σε νέους καλλιτέχνες αλλά και στους αγαπημένους καταξιωμένους καλλιτέχνες και σχήματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό με ιδιαίτερο μέλημα να προβληθούν έργα δημιουργών.

Ευελπιστώ το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης συμπληρώνοντας την πρώτη του δεκαετία να έχει προσφέρει στο κοινό μοναδικές και αξέχαστες πολιτιστικές εμπειρίες. Εμπειρίες που κάθε καλοκαίρι μαζί με το φετινό θα τις φυλάμε σαν μικρούς θησαυρούς στην καρδιά μας.

Σας εύχομαι το Καλοκαιρινό μας Ταξίδι στον πολιτισμό να το απολαύσουμε μαζί στον όμορφο και φιλόξενο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κυρίως με υγεία και με μοναδικές και αξέχαστες στιγμές

Γιώργος Βούκανος

Μουσικοσυνθέτης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΔΡΑΣΕΩΝ

21 ΙΟΥΛΙΟΥ – 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

voukanos mustiko tragoudi small

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΣΤΡΟΥ / ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ

του Γιώργου Βούκανου

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (Νύχτα Πανσελήνου)

Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, και ώρα 9.00 το βράδυ ξεκινάει για 4η χρονιά το αγαπημένο και βραβευμένο με Tourism Awards οπτικοακουστικό θέαμα «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Τα παραμύθια των Αστεριών και της Αγάπης» με νέα θεματική μουσικά θέματα και με την χρησιμοποίηση για πρώτη φορά της ψηφιακής τεχνολογίας του Ολογράμματος – 3d Hologram και του Video 3d Mapping. Οι αγαπημένοι μύθοι και παραμύθια αγάπης του Κάστρου που έχει γράψει η Μαίρη Βούκανου, ερμηνεύονται από την αγαπημένη πλέον στο κοινό της Ηλείας Άντα Αθανασοπούλου, στις αφηγήσεις και την σκηνοθετική επιμέλεια θα είναι ο αγαπημένος  ηθοποιός Αστέριος Πελτέκης και η ταλαντούχα Χρύσα Ρώμα που θα μας οδηγήσουν σε ένα ονειρικό ταξίδι στους Μύθους και τα παραμύθια του Κάστρου. Η Μουσική είναι του Γιώργου Βούκανου, τα κείμενα και οι στίχοι της Μαίρης Βούκανου, ενώ θα ακουστούν τραγούδια σε ποίηση Τάκη Χρυσούλη, Ελένης Μουζάκης Μπουρίτσα, και Έφης Παναγοπούλου. Το 3d Mapping δημιουργεί ο Γιάννης Ντουσιόπουλος και η ομάδα του. Οι επόμενες παραστάσεις είναι Κυριακή 8 Αυγούστου και στη Νύχτα Πανσελήνου του Υπουργείου Πολιτισμού 22 Αυγούστου. Το Μυστικό Τραγούδι του κάστρου Πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00

CINE ΡΟΔΟΝ – ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ

Ωρα 21:30 μ.μ.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ του Κώστα Βάρναλη σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Ντάβαρη

 Θεατρική απόδοση του συγκλονιστικού έργου της νεοελληνικής λογοτεχνίας που θέτει προβληματισμούς σχετικά με την εξαθλίωση και τη βαρβαρότητα της εποχής μας”

Θεατρική Παράσταση

Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Ντάβαρης, Μουσική: Γιώργος Αθανασακόπουλος

Σωκράτης: Γεράσιμος Ντάβαρης, φωνή λαού: Χρήστος Γιαχαλής, Γεωργία Μασσαρά, Ανδριάνα Παπανδρέου

Είσοδος ελεύθερη -Πνευματικό καλλιτεχνικό κέντρο Σταφιδοκάμπου

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 21.00

 

ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

«ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ»  – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

eleutheria umnos

Στο πλαίσιο της επετείου  για τα  200 χρόνια  από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα παρουσιάσει το έργο «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων». Η παράσταση εγκρίθηκε και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στηρίζεται στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «’Ύμνος  στην Ελευθερία», καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου. Με την παράσταση αυτή το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα οργανώσει καλοκαιρινή περιοδεία σε φεστιβάλ, πόλεις και χωριά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία –Σύλληψη: Χρήστος Στρέπκος, Σκηνικά -Κοστούμια:  Κέννυ ΜακΛέλλαν, Χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, Μουσική: Φοίβος Μαρκιανός, Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος, Κατασκευή Σκηνικού: Κώστας Ματθαίου, Φωτογραφίες προβών: Νίκος Παπαγιαννόπουλος Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Κουκιάς, Φοίβος Μαρκιανός, Βασίλης Τριχάς, Λένα Νάτση

Η παράσταση: Πέντε ηθοποιοί επί σκηνής ζωντανεύουν τις μεγάλες στιγμές της δεύτερης πολιορκίας  του Μεσολογγίου. Βασισμένοι στην   συνταρακτική περιγραφή των γεγονότων από τα απομνημονεύματα του στρατηγού Σπύρου  Μήλιου που έζησε  την πολιορκία μέσα από τα τείχη, οι ηθοποιοί της παράστασης αφηγούνται και αναπαριστούν όλη την  ένδοξη και ηρωική αντίσταση των πολιορκημένων του Μεσολογγίου  μέχρι τον αποκλεισμό του από το οθωμανικό στόλο.  Επί σκηνής  βλέπουμε την αγωνία και το πάθος των ηρώων, να δίνουν μάχες σώμα με σώμα, παιδιά να  συμμετέχουν στις μάχες με πετροπόλεμο,  γυναίκες να βοηθούν  την νύχτα στην επισκευή των προμαχώνων και όλοι μαζί να αρνούνται να συνθηκολογήσουν στις δελεαστικές προτάσεις των πολιορκητών για  προσκύνημα και υποταγή στον τουρκικό ζυγό. Μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια, κερδίζοντας  όλες σχεδόν τις συμπλοκές με τους εχθρούς σε στεριά και σε θάλασσα,  οι πολιορκημένοι λυγίζουν  από το καθεστώς του αποκλεισμού και της πείνας. Τότε, κάνοντας  Δεύτερη Παναγιά τους την Ελευθερία,  αψηφούν τις κακουχίες και το θάνατο και αποφασίζουν την Ένδοξη Έξοδό τους. Αυτή η Έξοδος, που άλλη τέτοια δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία και είναι από μόνη της  «λογοτεχνία» της  Ελληνικής Επανάστασης και της Παγκόσμιας Ιστορίας,  φωτίζεται επί σκηνής με το ποιητικό λόγο του Διονύσιου Σολωμού . Οι στίχοι των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» και ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» είναι η άλλη γλώσσα των ηρώων του Μεσολογγίου. Η παράσταση, «Ελευθερία. Ο Ύμνος των Ελλήνων», είναι μια παράσταση επικού θεάτρου.  Επειδή βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, η δραματική επεξεργασία και η σκηνοθεσία του έργου  στοχεύουν σε μια διαυγή αναπαράσταση των γεγονότων, με  μια πλήρη ψυχοσωματική συμμετοχή των ηθοποιών.   Στο έργο υπάρχουν χαρακτήρες  που, όπως και στα πραγματικά γεγονότα, ο κάθε άνθρωπος, έτσι και ο κάθε χαρακτήρας, δοκιμάζεται διαφορετικά από την σκληρή πραγματικότητα αλλά όλοι στο τέλος καταλήγουν στην πιο  γενναία πράξη. Η παράσταση «Ελευθερία. Ο Ύμνος των Ελλήνων» είναι  μια παράσταση –πρόταση επικού θεάτρου  από το Άρμα Θέσπιδος – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που επιθυμεί να συνταιριάξει τα ιστορικά στοιχεία του Μεσολογγίου με την ποίηση του Διονύσιου Σολωμού,  να ψυχαγωγήσει τον θεατή κάνοντάς τον  μάρτυρα όχι μόνο των πραγματικών γεγονότων αλλά και της εσωτερικής πορείας των αγωνιστών, από τον τρόμο  της σκληρότητα του πολέμου, στην αυταπάρνηση και τον ηρωισμό.

Υπεύθυνος για το ‘Αρμα Θέσπιδος είναι ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας κ.Πέτρος Βάης. Τηλ. επικοινωνίας :6936585904

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00

ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ – CINE ΡΟΔΟΝ

“Εχθροί εξ αίματος” του Αρκά

η Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Με μια κωμωδία που έχει αγαπήσει το θεατρόφιλο κοινό, τους «Εχθρούς εξ αίματος» που έχει γράψει ο καταξιωμένος σκιτσογράφος Αρκάς, η Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» ξανανεβαίνει στη σκηνή του ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ και κάνει την πρεμιέρα του έργου στον Σταφιδόκαμπο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σταφιδοκαμπίτη Γιάννη Γαλανόπουλου, το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 στις 21:30. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην παράσταση συμμετέχει με τη φωνή του ο ταλαντούχος Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση των «Υπερφωτισμένων» με μεγάλη χαρά και υποστηρικτική διάθεση στην ερασιτεχνική ομάδα που μετρά ήδη τέσσερις παραγωγές μέσα σε τρία χρόνια. Η κωμωδία του Αρκά παρουσιάζεται υπό την αιγίδα του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής και την διοργάνωση του Πνευματικού και Καλλιτεχνικού Κέντρου Σταφιδοκάμπου. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και το έργο κατάλληλο για θεατές άνω των 12 ετών.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Μεταφερόμαστε στην κοιλιά ενός ασθενή που χαροπαλεύει στο χειρουργείο, μετά από τροχαίο ατύχημα. Ο οργανισμός βρίσκεται σε κώμα. Κι ενώ τα ευγενή όργανα δίνουν τη μάχη της ζωής, το Παχύ και το Λεπτό Έντερο, δυο άσπονδοι φίλοι, προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, από την οποία εξαρτάται άμεσα και η δική τους επιβίωση. Το Δεξί Νεφρό τούς παρέχει πληροφορίες από καρδιάς για το καλό όλων, δεν ξέρουν όμως αν πρέπει να το εμπιστευθούν. Οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, όπως και τα σατανικά σχέδια εκδίκησης, πάνω απ’ όλα όμως πλανιέται η μεγάλη απειλή ότι το τέλος μπορεί να μην είναι και μακριά…

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Συγγραφέας: Αρκάς, Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Οικονομάκος, Λεπτό Έντερο: Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου (Έπαινος Ερμηνείας στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα στην Σπερχειάδα), Παχύ Έντερο: Σπύρος Μαυρής, Δεξί Νεφρό: Ελευθερία Τριανταφύλλου, Φωνή Γιατρού: Γιάννης Ζουγανέλης, Φωνή στο μπαρ: Γιάννης Γαλανόπουλος, Κίνηση: Μαρία Μπούκουρη, Φωτισμοί: Βασίλης Μπαντούνας, Μουσικές, σκηνικά, κοστούμια: Γιάννης Γαλανόπουλος (Βραβεία Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα στην Σπερχειάδα), Κατασκευές κοστουμιών: Ολυμπία Μυλωνά, Κατασκευή σκηνικού: Σωτήρης Ρόδης, Νίκος Τσάνε, Ηχητικά εφέ: Ελένη Πετροπούλου, Στούντιο: S-Lab Σπύρος Κολαΐτης, Δημιουργία αφίσας & προγράμματος: Λιάννα Βασιλάρα, Εκτυπώσεις: Ανδρέας Βούλτσος – Λεχαινά. Χορηγοί Επικοινωνίας: Venus 105,1 & Aquarius 105,5. Διάρκεια 1:20’ (χωρίς διάλλειμα, κατάλληλο για άνω των 12 ετών).

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ / 21.00

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 εως 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΧΑΙΝΩΝ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ & ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Από την Δευτέρα 2 Αυγουστου έως και το Σάββατο 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στα Λεχαινά Ηλείας το 2ο Σεμινάριο – Φεστιβάλ Πνευστών και Κρουστών , μετα την πρώτη χρονιά το 2019 , που υπήρξε μεγάλη προσέλευση μουσικών από όλο το Νομό Ηλείας και Αχαΐας.

Οι καθηγητές  θα διδάξουν και θα προετοιμάσουν τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου, τα κομμάτια της συναυλίας που θα γίνει στις 7 Αυγούστου στο Γυμνάσιο –Λύκειο Λεχαινών  και θα διοργανώσουν μερικά υποσύνολα (τριο, κουαρτέτα κλπ). Την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 10 το πρωί θα γίνει η παρουσίαση της δουλειάς τους στο Σινε Αστρον. Τα κομμάτια θα βιντεοσκοπηθούν και θα αναρτηθούν στο κανάλι της φιλαρμονικής στο YouTube.

Το Σάββατο  7 Αυγούστου θα γίνει η μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών στον αμφιθέατρο του Γυμνάσιου –Λυκείου Λεχαινών  ,με 70  μουσικούς ,στην οποία θα συμμετέχουν και οι καθηγητές του σεμιναρίου ,δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στο μουσικό άκουσμα .Θα τραγουδήσουν ο Ανδρέας Καλλιβωκάς, η Κέλλυ Κουνάκη και η Στεφάνια Συλλαιδή και θα παίξουν βιολί η Αλεξάνδρα Συλλαιδη και πιάνο η Ρούλα Χρέππα

Οι καθηγητές που θα διδάξουν στο σεμινάριο , είναι οι παρακάτω και αποτελούν μεγάλα ονόματα στον Ελληνικό αλλά και Ευρωπαϊκό κόσμο της Μουσικής Καθηγήτρια Φλάουτου: Θεοδώρα Ιορδανίδου(Κορυφαία Α΄ Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών – συνεργάτης Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών), Καθηγητής Κλαρινέτου: Βασίλης Μπρατός (30 Χρόνια διδάσκει κλαρινέτο σε ακαδημία στο Παρίσι – συνεργάτης Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών), Καθηγητής Τρομπέτας: Παναγιώτης Μπαλαμός (Μόνιμος Μουσικός Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών), Καθηγητής Γαλλικού Κόρνου: Χρήστος Σαλβάνος (Κορυφαίος Α΄ Μουσικός Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών), Καθηγητής Τρομπονιού: Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος (Μόνιμος Μουσικός Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών), Καθηγητής Κρουστών: Παναγιώτης Θωίδης (Καθηγητής Μουσικής) Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για όσα παιδιά και μεγαλύτερους μουσικούς  θέλουν να το παρακολουθήσουν  .

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τα τηλεφωνά 6973497295 (Αρχιμουσικός Ευρυσθένης Χατζήγιαννης) και 6945895107 (Μίγκος Ανδρέας Προέδρος Δ.Σ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ / 21.00

 

ΤΡΙΤΗ 10 Αυγούστου ώρα 21.00

ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ – CINE ΡΟΔΟΝ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ…

 

 Προπώληση 10€ Είσοδος την ημέρα της Συναυλίας 12 €

Ο αγαπημένος λαϊκός ερμηνευτής των διαχρονικών επιτυχιών, έρχεται ακόμα μια φορά στο αγαπημένο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας – Κυλλήνης μετά από την ιστορική συμμετοχή του στο Λιμάνι της Κυλλήνης το 2012, με οδηγό του Νότες και Στίχους από τραγούδια που αγαπήσατε!Σε μια συναυλία με καταξιωμένους μουσικούς επί σκηνής, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος δίνει το δικό του μουσικό στίγμα που το χαρακτηρίζει η συνέπεια και ο σεβασμός στο κοινό του.Μέσα από μία πορεία χρόνων και με σημαντικές συνεργασίες, ο αγαπημένος ερμηνευτής με την γνήσια λαϊκή φωνή σηματοδοτεί στο σήμερα, μία νέα εποχή στο Ελληνικό τραγούδι με σεβασμό πάνω από όλα στο χθες… Γιατί αν δεν έχεις παρελθόν ….πως θα φτιάξεις ένα όμορφο αύριο;Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια στο πέρασμα των χρόνων, μήτε στίχους τα τραγούδια. Μόνο τρόπο να αγαπάνε οι καρδιές! Ραντεβού λοιπόν με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο στα …ίδια μέρη! Εκεί θα ξαναβρεθούμε!

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΟΥΣΙΚΑ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΟΝΙΑΣ – ΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΟΥ – ΜΠΡΑΤΙΜΙΑ

Πληροφορίες Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς

Τρίτη 17 Αυγούστου ώρα 21.00

ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ – CINE ΡΟΔΟΝ

Ρίτα Αντωνοπούλου – Μανόλης Ανδρουλιδάκης

 

Προπώληση 10€ Είσοδος την ημέρα της Συναυλίας 12 €

Η Ρίτα Αντωνοπούλου επιστρέφει στη σκηνή, που αποτελεί τον φυσικό της χώρο και συναντά πάλι το κοινό της σε μία σειρά θερινών συναυλιών που θα διατρέξουν όλη τη χώρα.

Σε μία εποχή που όλοι προσπαθούμε να ανακάμψουμε από τον πολύμηνο εγκλεισμό η Ρίτα Αντωνοπούλου θα ενώσει τη φωνή της  με τις φωνές σας, με στόχο η δύναμη κι η μαγεία του τραγουδιού να νικήσει τα πάντα.

Η σπάνια φωνή της, ο σεβασμός της προς το κοινό και η αβίαστη θεατρικότητα που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο των εμφανίσεών της, την έχουν καθιερώσει ως μία από τις πιο επιδραστικές και αγαπημένες ερμηνεύτριες του καιρού μας. Μαζί της ο εξαιρετικός συνθέτης και σολίστ Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ένας από τους σημαντικότερους βιρτουόζους στην Ελλάδα που επιβεβαιώνει με τρόπο εμφατικό την αξεπέραστη μαγεία του ήχου της κιθάρας. Η χαρισματική ερμηνεύτρια μαζί με τον σπουδαίο κιθαρίστα θα παρουσιάσουν μία παράσταση που βασίζεται στο ευρύ τους ρεπερτόριο, με τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και νέων ταλαντούχων δημιουργών.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη μας καλούν να τους ακολουθήσουμε σε ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι με όχημα το δημιουργικό τους πάθος και μοναδική προϋπόθεση να αφεθούμε στη μαγεία που δημιουργούν ο καθένας ξεχωριστά επί σκηνής.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΝΥΧΤΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ / 21.00

 

 

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

PHYSIS GAIAPROJECT Η ΤΕΧΝΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ TERRA OLYMPIA

ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΚΥΛΛΗΝΗ – ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ – ΑΛΥΚΕΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ – ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΤΥΧΙΟΥ, ΔΑΣΟΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ, ΚΟΥΝΟΥΠΕΛΙ

PHYSISGAIA

Καινοτόμος Δράση Οικολογικής Ευαισθητοποίησης και Πολιτιστικού́-Θεματικού

Τουρισμού με Ψηφιακές Εφαρμογές και Καλλιτεχνικές Δράσεις που θα παρουσιασθεί σε Δήμους στον Νομό Ηλείας (Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Δήμος Πηνειού, Δήμος Ήλιδας, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας) με πρώτο Σταθμό το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Η Terra Olympia θα παρουσιάσει την πολυθεματική ψηφιακή δράση “PhysisGaia”στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το οπτικοακουστικό θέαμα με τη συμμετοχή νέων και γνωστών καλλιτεχνών θα συμβάλλει στην πολιτιστική αλλά και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία των φυσικών και οικολογικών τοπίων της περιοχής.

ToPhysis Gaia” θα συνδέσει την τέχνη και το περιβάλλον και σε συνεργασία με τοπικούς εθελοντικούς φορείς και συλλόγους θα ευαισθητοποιήσει και θα ενδυναμώσει την οικολογική συνείδηση των τουριστών-επισκεπτών καθώς και της τοπικής κοινωνίας. Θα πραγματοποιηθεί στα Λουτρά Υρμίνης και αποτελεί μία από τις πολυθεματικές δράσεις που θα γίνουν σε Δήμους του Νομού. Οι παραστάσεις αυτές μαζί με τις υπόλοιπες δράσεις, που εκτός από τις συναυλίες περιλαμβάνουν και περιηγήσεις σε μονοπάτια και ιστορικούς χώρους της περιοχής, φωτογραφικές εξορμήσεις, και οπτικοακουστικά χοροδράματα, θα ψηφιοποιηθούν και θα παρουσιαστούν από τον ψηφιακό ιντερνετικό κόμβο του «Physis Gaia» – on demand και Live streaming. Οι δράσεις αυτές θα καταλήξουν σε μια επιστημονική

ημερίδα με θέμα την τέχνη και το περιβάλλον. Στην παράσταση επίσης, θα υπάρχουν προβολές-βίντεο, που θα προβάλλουν σημαντικά σημεία του τόπου και της ευρύτερης περιοχής.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Αυγούστου – Περιπατητική / Φωτογραφική Περιήγηση στην Λιμνοθάλασσα  Κοτυχίου και στις Αλυκές Λεχαινών

Παρασκευή 20 Αυγούστου Γυρίσματα και φυσιολατρική δράση στο Φράγμα Πηνειού

Σάββατο 21 Αυγούστου «Το Μονοπάτι των Θαλασσοκρίνων» Κυλλήνη – Λουτρά Κυλλήνης – Αρκούδι. Η διάσημη φυσιολατρική δράση του Παναγιώτη Αχιλαιόπουλου θα κινηματογραφηθεί με το φως της Πανσελήνου για την Τηλεόραση.

Κυριακή 22 Αυγούστου – Δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στο Δάσος της Στροφιλιάς, στο Κουνουπέλι και στο Κουνουπελάκι με την συνδιοργάνωση της εξαιρετικής νεανικής εθελοντικής ομάδας ‘Νεαρο κοσμος» με υπεύθυνο τον Κώστα Διαμαντόπουλο.

 

Όλες οι δράσεις είναι ελεύθερες για το κοινό

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 21.00

Αρχαία Λουτρά Υρμίνης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

H Ευριδίκη συναντά την Άντα Αθανασοπούλου “Physis GaiaThe Irmini Project μαζί με τον διάσημο τρομπονίστα των Pink Martini Αχιλλέα Λιαρμακόπουλο

Η Ευρυδίκη συναντά την Άντα Αθανασοπούλου με την αύρα του διάσημου αμερικάνικου συγκροτήματος Pink Martini. Σολίστ ο γνωστός τρομπονίστας των Pink Martini και μέλος των θρυλικών Canadian Brass, Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος Μαζί τους συμμετέχουν πέντε εξαιρετικοί μουσικοί. Τραγούδια που έχουν επιλέξει οι δύο καλλιτέχνιδες θα

Η συναυλία είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Η δράση αυτή θα

λειτουργήσει ως πολιτιστικό γεγονός τόσο για τον Νομό Ηλείας όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού θα μεταδοθεί διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Κέντρο Πολιτισμού Terra Olympia δημιουργήθηκε με σκοπό την προβολή πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων, που προάγουν τη σύνδεση του Ελληνικού Πολιτισμού, του φυσικού περιβάλλοντος, της οικολογίας με στοιχεία και δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του ανθρώπου και τα ονομάζουμε ευ ζην.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ ΩΡΑ 1930 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 

ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟ Της ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΟΥΝΕΛΗ»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η Belcanto Akademy  απο Ιταλία με ένα πρόγραμμα  με γνωστά έργα της όπερας κ.α. Μια συναυλία σε έργα για Χορωδία.

Υπεύθυνη για την Belcanto Akademy είναι η γνωστή Ιταλίδα Σοπράνο Francesca Micarelli μαζί με τον πιανίστα και μαέστρο Massimo Lambertini σε συνεργασία με το Ελληνικό Ειδύλλιο στο Πλαίσιο του βραβευμένου με Tourism Awards 2021 Xenios Festival The Host festival και του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Σκοπός της Εκδήλωσης: Η ανάδειξη της καθημερινής ζωής στους μύλους, που αποτελούσαν το κέντρο πολιτισμού και συναντήσεων των κατοίκων της Ηλείας κατά την Επανάσταση, με κέντρο τον ιστορικό Νερό Μύλο που βρίσκεται στο χωρίο Λάττα του Δήμου Ήλιδας, Ο  οποίος χτίστηκε  από τους μοναχούς της ιστορικής μονής του Αγ. Ιωάννη, πέτρα πέτρα κατά την παράδοση.

Το μοναστήρι κάηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας από τους κατακτητές και από τα χαλάσματα του, χτίσθηκε ο μύλος, ο οποίος έχει ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, για να επιβιώσουν και να συντηρηθούν οι κάτοικοι της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι τα μυλαύλακα σε μοναστηριακό ρυθμό. Πιστεύουμε ότι η παρακάτω εκδήλωση θα ανάδειξη τους άγνωστους ήρωες και οπλαρχηγούς της Επανάστασης, θα  φωτίσει την αφανή ιστορία της περιοχής και μας δείξει τη διαμόρφωση ιστορικής συνείδησης, η οποία είναι και ο κύριος στόχος της. Η εκδήλωση για την ανάδειξη των Μύλων και την συμβολή τους στην τοπική κοινωνία φωτίζει την αφανή ιστορία της περιοχής και τη διαμόρφωση ιστορικής συνείδησης, η οποία είναι και ο κύριος στόχος της. Θα παρουσιαστούν Ιστορικοί Μύλοι σε όλη την Ελλάδα , με έμφαση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Τέλος η εκδήλωση θα προάγει την αρχή από μια σειρά μελλοντικών εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξη των χαμένων παραδόσεων, την πολιτιστική κληρονομιά δημιουργώντας καινούργιες πολιτιστικές τουριστικές διαδρομές , με επίκεντρο την αναβίωση της τοπικής μας Ιστορίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ

Ο φερετζές της Ζαφειρίτσας  ή Μαλακώφ και φουστανέλα

(με την υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Α.)

ΩΡΑ 21.00

Το Μαύρο Θέατρο Πάτρας συνδυάζει το θέατρο, τη μουσική, το θέατρο σκιών, τον  χορό. Τα κείμενα του Μ. Χουρμούζη έχουν μια δυναμική ποιητική ενώ παράλληλα αποτελούν πολιτικά μανιφέστα με στόχο τον οποιοδήποτε Έλληνα ή ξένο προσβάλλει τις αρχές της αξιοκρατίας , της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης και φυσικά της ανεξαρτησίας της χώρας, στην οποία αφιερώθηκε και ο ίδιος από πολύ νεαρή ηλικία . Ερευνώντας το θέατρό του αναπόφευκτα φθάνει κανείς και στα σπάργανα , στα πρώτα γραπτά του, που ενώ δεν έχουν γραφτεί για τη σκηνή , έχουν τη μορφή και την αμεσότητα  του ζωντανού διαλόγου. Στο στόχαστρό του είναι η Αντιβασιλεία και η «βαυαροκρατία» όπως συνήθως αποκαλείται η περίοδος αυτή. Στους «Διαλόγους», που εκδίδονται στην εφημερίδα Εποχή του Ναυπλίου, η πένα του πολεμιστή στηλιτεύει και κατονομάζει πρόσωπα του δημόσιου βίου,  μιλά ανοιχτά κατά των δυτικών νέων ηθών που εισάγονται σταδιακά με την Βαυαρική αυλή, σατιρίζει όσους ενστερνίζονται τις μόδες και τις άλλες δυτικές συνήθειες , αναπολεί μέρες ηρωικές και πρόσωπα του αγώνα , ενώ διακρίνεται ο πολιτικός που δεν θα αφήσει να αναπτυχθεί για κανένα λόγο το ρουσφέτι και  η δημοσιοϋπαλληλική στάση ζωής .

Η συνύπαρξη τόσο των ειδών  όσο και  ύφους η οποία  θα στηριχτεί διαδοχικά στο λυρικό θέατρο, στο θέατρο, στο χορό και στο θέατρο σκιών

Καλλιτεχνικοί συντελεστές Συγγραφέας: Μ.Χουρμούζης

Σκηνοθέτης και Δραματουργός/διασκευαστής : Μαρία Φραγκή

Συνεργάτες Σκηνογράφος , Ενδυματολόγος  : Άννα Μαχαιριανάκη  Φωτιστής : Παναγιώτης Μανούση, Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Βρυζάκης

Ηθοποιοί:Τάσος Μπλάτζιος, Γιώργος Ρουστέμης, Γιώργος Κατσάμπας, Α.Μακρής

Λυρικοί τραγουδιστές -μουσικοί: Μαντώ Μάντζου, Σοφία Ζακολίκου, Μαίρη Χρονοπούλου

Ερμηνευτές του θεάτρου σκιών: Κώστας Μακρής, Μπάμπης Μακρής Βοηθός Σκηνοθέτη : Α.Μακρής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ

 

  1. ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00

CINE ΡΟΔΟΝ – ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ Ωρα 21:30 μ.μ.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ του Κώστα Βάρναλη σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Ντάβαρη ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  1. ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

«ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ»  – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  1. ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00 ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ – CINE ΡΟΔΟΝ

“Εχθροί εξ αίματος” του Αρκά  η Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  1. ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ / 21.00

  1. ΔΕΥΤΕΡΑ 2 έως ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΧΑΙΝΩΝ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ & ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ / 21.00

  1. ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ / 21.00

  1. ΤΡΙΤΗ 10 Αυγούστου ώρα 21.00 ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ – CINE ΡΟΔΟΝ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ – ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ…

 Προπώληση 10€ Είσοδος την ημέρα της Συναυλίας 12 €

  1. ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 21.00 ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΟΥΣΙΚΑ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΟΝΙΑΣ – ΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΟΥ – ΜΠΡΑΤΙΜΙΑ

Πληροφορίες Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς

  1. ΤΡΙΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 21.00 ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ – CINE ΡΟΔΟΝ

Ρίτα Αντωνοπούλου – Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Προπώληση 10€ Είσοδος την ημέρα της Συναυλίας 12 €

  1. ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

PHYSIS GAIA – PROJECT Η ΤΕΧΝΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ TERRA OLYMPIA

ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΚΥΛΛΗΝΗ – ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ – ΑΛΥΚΕΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ – ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΤΥΧΙΟΥ, ΔΑΣΟΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ, ΚΟΥΝΟΥΠΕΛΙ

10α . Πέμπτη 19 Αυγούστου – Περιπατητική / Φωτογραφική Περιήγηση στην Λιμνοθάλασσα  Κοτυχίου και στις Αλυκές Λεχαινών

  1. Παρασκευή 20 Αυγούστου Γυρίσματα και φυσιολατρική δράση στο Φράγμα Πηνειού
  2. Σάββατο 21 Αυγούστου «Το Μονοπάτι των Θαλασσοκρίνων» Κυλλήνη – Λουτρά Κυλλήνης – Αρκούδι. Η διάσημη φυσιολατρική δράση του Παναγιώτη Αχιλαιόπουλου θα κινηματογραφηθεί με το φως της Πανσελήνου για την Τηλεόραση.
  3. Κυριακή 22 Αυγούστου – Δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στο Δάσος της Στροφιλιάς, στο Κουνουπέλι και στο Κουνουπελάκι με την συνδιοργάνωση της εξαιρετικής νεανικής εθελοντικής ομάδας ‘Νεαρο κοσμος» με υπεύθυνο τον Κώστα Διαμαντόπουλο

Όλες οι δράσεις είναι ελεύθερες για το κοινό

  1. ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΝΥΧΤΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ / 21.00

  1. ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 21.00 Αρχαία Λουτρά Υρμίνης

Η Ευριδίκη συναντά την Άντα Αθανασοπούλου “Physis Gaia – The Irmini Project” μαζί με τον διάσημο τρομπονίστα των Pink Martini Αχιλλέα Λιαρμακόπουλο – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ ΩΡΑ 19.30 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 

ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟ Της ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΟΥΝΕΛΗ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η Belcanto Akademy  απο Ιταλία με ένα πρόγραμμα  με γνωστά έργα της όπερας κ.α. Μια συναυλία σε έργα για Χορωδία. Υπεύθυνη για την Belcanto Akademy είναι η γνωστή Ιταλίδα Σοπράνο Francesca Micarelli μαζί με τον πιανίστα και μαέστρο Massimo Lambertini σε συνεργασία με το Ελληνικό Ειδύλλιο στο Πλαίσιο του βραβευμένου με Tourism Awards 2021 Xenios Festival – The Host festival και του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

  1. ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ

Ο φερετζές της Ζαφειρίτσας  ή Μαλακώφ και φουστανέλα

(με την υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Α.) ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

Θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον Covid

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα