25/07/202113:00

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αγχώθηκε αλλά πέρασε ο Τσιτσιπάς

Αν και ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε για λίγο, όμως κατάφερε τελικά να προκριθεί στον β’ γύρο του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Ελληνας νίκησε με 2-1 σετ (6-3, 3-3, 6-3) τον Φίλιπ Κολσράιμπερ και πήρε την πρόκριση.

Η αφόρητη ζέστη που επικρατεί ήταν το μεγάλο εμπόδιο για τους δύο τενίστες. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο δυνατά και πήρε με μεγάλη άνεση το πρώτο σετ με 6-3. Στη συνέχεια, όμως ο Γερμανός αντίπαλός του ανέβασε κατακόρυφα στροφές και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Έλληνα τενίστα για το 1-1 σετ, επίσης με 6-3.

Ο 22χρονος πρωταθλητής, Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη και ένα από τα μεγάλα φαβορί για το βάθρο, κέρδισε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 6-3 σε λεπτά, ενώ στο δεύτερο ο Κόλσραϊμπερ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και κατάφερε να επικρατήσει με 6-3 σε 39 λεπτά.

Στον β’ γύρο θα αντιμετωπίσει σε δύο ημέρες τον νικητή του αγώνα Κβον (Κορέα)-Τιαφό (ΗΠΑ) με τον τελευταίο να είναι ο αθλητής που τον απέκλεισε στον 1ο γύρο του Γουΐμπλεντον.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα