25/07/202117:53

Φωτιά στην Αργολίδα: Εκκενώθηκε το χωριό Γκάτζια

Η αστυνομία και η πυροσβεστική βρίσκονται στο σημείο και με σειρήνες καλούν τους κατοίκους να εκκένωση το χωριό καθώς κινδυνεύει η ζωή τους. Συμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr, η φωτιά είναι προ του χωριού και κινείται με ταχύτητα. Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις πάνω από το χωριό ώστε να την ανακόψουν και να μην προχωρήσει.

Νωρίτερα, ηλικιωμένοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να τους παραλάβει λεωφορείο του Δήμου Επιδαύρου και να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες, 12 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο, ενώ από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Νωρίς το μεσημέρι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr, ορατή από όλη την Αργολίδα είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 10 το πρωί στην περιοχή του Αραχναίου στον Δήμο Ναυπλιέων.

Οι πυκνοί καπνοί από την καιόμενη βλάστηση φαίνονται από όλο τον νομό άλλα και από τους όμορους, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως είναι ορατοί από την Κορινθία και την Αρκαδία.

argolikeseidhseis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα